Šíp a vítr, dýka a moře přehled

Šíp a vítr, dýka a moře https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152423/bmid_sip-a-vitr-dyka-a-more-o5K-152423.jpg 4 46 46

Na východě meekhánského pohraničí se rozkládají širé stepi, odkud noví nájezdníci vyhnali do Říše kmen kočovníků Verdanno. U nich vychovaná dívka Kailean spolu s dalšími bojovníky mimořádných vlastností je členkou volného jízdního oddílu, kterému velí nejlepší voják Říše. Ve stepi svádějí s lupiči, nájezdníky a dalšími nepřáteli úporné boje, ve kterých přímo jiskří i magie. Na západě Meekhánu leží velké přístavní město Ponkee-Laa. Ve zdejší svatyni boha Reagwyra je uložen jeho zázračný meč. Když zmizí, kněží spolu se šéfem městského podsvětí pověří zloděje Altsina, aby jej našel. Tomu se to za dramatických okolností podaří, zaplete se však do zápasů místních předáků o politické a hospodářské ovládnutí města. Úskoky, intriky, čáry, vše je dovoleno. Nový polský mistr žánru fantasy splétá četné prameny svého poutavého příběhu do fascinujícího svazku, jenž nadchne snad všechny čtenáře.... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Opowieści z meekhańskiego pogranicza. Wschód – Zachód , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šíp a vítr, dýka a moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Turlogh
26.12.2023 4 z 5

Pořád dobře napsané a čtivé, ač mi to přišlo o něco slabší než první kniha příběhů. Opět mi trochu nesedlo velké množství různých hrdinů a střídání prostředí. Poněkud slabší částí knihy se mi jevila část Dýka a moře - západ. Tu bych samostatně hodnotil tak na tři hvězdy, průměr. Ty vzpomínky části boha vkládané do textu mi vadily docela hodně. Howgh.

AnoMANder
20.02.2023 4 z 5

Opět skvělá fantasy, která volně navazuje na předchozí knihu. Tentokrát se děj odehrává na V a Z kontinentu. Příběhy z východu jsou zaměřeny na střety Meekhánců se stepními národy plné bojů, skvělých postav, příběhy ze západu se odehrávají v přístavním městě Ponkee-laa, jsou zaměřené na politiku, intriky, magii. Mě více bavily příběhy z východu.
Skvělé je, že se konečně objevila mapa. Bohužel konce příběhů z obou částí zůstávají, snad se někdy dočkáme pokračování. V polštině se i to číst nechce :-)


LaCucaracha
07.12.2020 5 z 5

Laťka nastavená prvním dílem byla se ctí udržena. Asi bych mohla napsat víceméně to samé co u Sekery a skály, ale nebudu se opakovat. Jen snad, že tu ještě víc bolestně schází vydání dalších dílů. První čtveřice povídek končí ve chvíli, kdy se dvě bojovnice chystají v přestrojení mezi nepřátele... No tak to vás pak fakt namíchne, když se nedozvíte, jak to bylo dál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šíp a vítr, dýka a moře v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených58x
v Doporučených5x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit9x