Příběhy o Karlu IV. přehled

Příběhy o Karlu IV.
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292300/bmid_pribehy-o-karlu-iv-MKP-292300.jpg 5 17 17

Kniha seznamuje čtenáře s osudy nejvýznamnějšího českého panovníka. Jazyk vyprávění a ilustrace jsou ušity na míru dětem předškolního a mladšího školního věku. Děti se dozví o základních životních milnících Karla IV., nahlédnou do jeho soukromí a seznámí se s lidmi, kteří žili v jeho blízkosti. Přečtou si nejen o Karlových vojenských taženích, ale především o jeho úsilí zvelebit naši zemi. Zjistí, jak to bylo se založením Univerzity Karlovy, Chrámu sv. Víta, Nového Města pražského, Karlova mostu...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy o Karlu IV.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

simca9342
03.09.2023 5 z 5

Přečtená loni.

O Karlu IV. jsem toho četla uz hodně, ale tohle povídání ještě ne. Je to psané formou pro malé děti, aby se o českém králi dozvěděly to hlavní. Proto tam chybí více informací, fakta a data.
Za pěkné ilustrace dávám hvězdu navíc.

Knižní střípky
28.09.2017 5 z 5

Velmi pěkně zpracován životní příběh Karla IV. Kapitoly tak akorát dlouhé, aby děti zaujaly, pěkné ilustrace, opravdu jsme si s dcerkou toto čtení moc užily. Děti se díky této knize nenásilnou a zajímavou formou dozví spoustu informací o Karlovi, jeho dětství, ženách, dětech, dobové souvislosti, co vše vykonal a čím vším se zasloužil o rozkvět naší země. Opět další povedené dílko paní Drijverové.


witiko
22.03.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších dětských knih, která byla u příležitosti 700letého výročí narození Karla IV. napsána. Hezké jsou i ilustrace, které nenápadně napodobují gotický malířský styl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

700. výročí narození Karla IV.

11.04.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběhy o Karlu IV. v seznamech

v Přečtených20x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x