Lovec jelenů přehled

Lovec jelenů https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28946/lovec-jelenu-28946.jpg 4 164 164

První část pentalogie Příběhy Kožené punčochy - Lovec jelenů (1841, The Deerslayer). Stvořením postavy zálesáka Nattyho Bumppa, zvaného podle jelenicových kamaší Kožená punčocha se jako jeden z prvních amerických spisovatelů pokusil Cooper o vytvoření národního hrdinského mýtu, jehož existence sehrála důležitou roli při konstituování národa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec jelenů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

AmberTom
06.12.2023 3 z 5

Z knihy mám zvláštní pocit. Podrobné popisy postav a jejich okolí je celkem fajn, ale samotný příběh se až moc láme přes koleno. Některé části jsou asi až nereálné. Ale hlavně je kniha strašně moc "ukecaná". Mám pocit, že většina textu jsou jen dlouhé dialogy, či spíše monology.
Ale každopádně dobré, ale ne až tak úplně oddychové čtení.

Ivan F
26.01.2023 4 z 5

Ďalší čitateľský rest zmazaný. V mladosti som príbeh Natta Bumppa nedokázal prečítať a, úprimne sa priznávam, porovnával som ho s románmi Karla Maya - tie sa mi páčili podstatne viac. Možno to bolo aj tým, že Cooper mal pri písaní tejto knihy takmer päťdesiat rokov a bol mi na hony vzdialený od mojich desiatich-jedenástich - taká takmer priepasť vekov. :-) Lenže aj ja som sa nebezpečne priblížil k polstoročnici a, hoci zhovievavo a s nostalgiou, som si dokázal nájsť čitateľské puto so spisovateľom a príbeh som si užil. Nie je to obsahovo žiadna sláva, príbeh je úplne jednoduchý, točí sa na jednom mieste, no je to zároveň náhľad do autentického sveta polovice devätnásteho storočia aj so všetkými neduhmi ako aj kladmi Jamesovho svetonázoru, pretože bol priamym svedkom doby. Preto ma dosť pobavil komentár užívateľa Garika, stojí za prečítanie. Ilustrácie Teodora Schnitzera, majstra svojho remesla, sú absolútne úžasné a skvele dokresľujú charakter knihy, ktorými bola edícia STOPY povestná.


jprst
22.12.2022 5 z 5

Jedna z knih, které jsem shromažďoval pro své potomky.Pro mé děti to představovalo oblíbenou četbu, u vnuků jsem ale dost narazil, tedy ne že by nečetli, ale jejich výběr knih je prostě jiný. Oba sice knihu na mé doporučení přečetli, ale jejich komentář ve stylu: "No, dědo tohle...?", prostě hovoří za vše. Pro mne to ale svůj půvab neztrácí a určitě se na ni zase někdy mrknu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1961 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Sonderpreis)


Kniha Lovec jelenů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených223x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených10x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech4x