Přes Kordillery přehled

Přes Kordillery https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176867/pres-kordillery-r27-176867.jpg 5 39 39

Bohatá fotodokumentace, Ilustrace a kresby Přikryl František. Příloha: výškový profil silnice Buenos Aires - Lima + rozkládací mapa cesty autorů. Celoplátěná vazba, bez obálky.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přes Kordillery. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

vvikingg
25.12.2022 3 z 5

Třetina textu je opsaná a shodná z jejich cestopisu Jižní Amerikou, tady je pár stran věnováno Argentině. zbytek tvoří Peru a Bolivie a sociální problémy Indiánů. Vtíravost a kolonizace reklamou se nevyhnula ani Bolivii, H+Z se setkávali s reklamou na Coca Colu v Bolivii všude i když 85% bolivijců byli negramotných, Ty si stejně Coca colu nemohli koupit a dávali přednost kukuřičnému pivu čiča a koku si pěstovali.

Skip
10.04.2012 4 z 5

V této knize se naši nejznámější cestovatelé vydali z Argentiny přes Bolivii do Peru. Cesta do byla vskutku výživná, zejména co se týče výškových rozdílů. Během cesty autoři popisují peripetie jízdy po nekvalitních vysokohorských silnicích, nechávají se okouzlovat monhutnými horami, starobylými městy předkolumbovských civilizací a hodně kritizují sociální poměry v těchto zemích, kde původní obyvatelstvo dře v téměř otrockých podmínkách na hrstku boháčů, často americké národnosti. Jistě to chvílemi zavání jakousi poplatností komunistickému režimu v tehdejším Československu, ale ono to tak opravdu bylo a zas tak moc se dodnes ani nezměnilo, i když oproti tehdejší době jsou na tom Indiáni přeci jen o něco málo lépe.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přes Kordillery v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Zikmund a Hanzelka, cestovatelé

Autoři knihy

Jiří Hanzelka
česká, 1920 - 2003
Miroslav Zikmund
česká, 1919 - 2021