Prekliaty ostrov přehled

Prekliaty ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95830/bmid_prekliaty-ostrov-tEf-95830.jpg 4 388 388

Leto 1954. Federálny maršal Teddy Daniels prichádza na ostrov Shutter, do sídla nemocnice Ashecliffe, kde liečia duševne chorých zločincov. Spolu s partnerom Chuckom Aulem začína hľadať utečenca, vrahyňu Rachel Solandovú. Práve vtedy na ostrov dorazí hurikán. Lenže v nemocnici Ashecliffe nič nie je také, aké sa na prvý pohľad zdá. A rovnako to platí aj o Teddym Danielsovi. Prišiel, aby našiel pacientku, ktorá záhadne zmizla? Alebo ho sem vyslali, aby preveril tajomné chýry, že v Ashecliffe používajú priveľmi radikálnu psychiatrickú liečbu? Len čo sa vyšetrovanie prehĺbi, otázky pribúdajú. Ako mohla bosá žena ujsť z ostrova? Navyše zo zamknutej izby? Kto im zanecháva stopy v podobe kódov, ktoré treba vylúštiť? A čo sa v skutočnosti deje na Oddelení C? Čím väčšmi sa Teddy s Chuckom približujú k pravde, tým sa stáva prchavejšou a tým väčšmi začínajú byť presvedčení, že sa im možno nepodarí dostať sa z ostrova Shutter. Pretože ktosi sa pokúša dohnať ich k šialenstvu...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Shutter Island , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prekliaty ostrov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (90)

mila2411
05.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Wow. Kdysi jsem viděl film, pamatoval jsem si jen, že VŠE je tak nějak jinak. Výborně napsaná knížka, autor chytně, nepustí a pak... no, přeqapení!

thezelda
22.10.2023 4 z 5

Rozpacitost. Na jednu stranu spousta zajimavych napadu, strhujici zaver. Na druhou stranu to bylo cely takovy rozvlacny a nebylo v tom ono "neco", co by me nutilo hltat stranky. Jenze ona ta zdanlive zbytečná rozvlacnost ziska s koncem knihy sve ospravedlneni. Byl bych radsi, kdyby bylo dilo kratsi? Mozna. Pusobilo by pak na konci stejne komplexne? Asi spis ne. Takze, jak s tim při hodnoceni nalozit...?


Arwen777
12.10.2023 4 z 5

Audiokniha
Filmové zpracování neznám, takže jsem šla do knihy, aniž bych tušila cokoliv. Nedávno jsem viděla Tajemnou řeku, protože jsem ji nemohla sehnat v knižní podobě, a chtěla jsem si přečíst aspoň něco jiného od tohoto autora.
Bohužel nesdílím bezmezné nadšení většiny čtenářů. Líbila se mi atmosféra a líbilo se mi rozuzlení a jemu předcházející konec. Oceňuji zvraty a překvapení, které člověk pocítí, když mu zase dojde další kousek.
Ale nemůžu říct, že by mě děj přikoval k poslechu. A navíc na mě byl přednes až moc dramatický, nevyhovoval mi. Takže ano, bylo to fajn, ale k absolutní špičce bych knihu nezařadila. Možná se časem podívám na film, zdejší komentáře mě docela naladily.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2004 - Grand prix des lectrices de Elle (Crime fiction)


Kniha Prekliaty ostrov v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených468x
ve Čtenářské výzvě68x
v Doporučených65x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst393x
v Chci si koupit98x
v dalších seznamech6x