Pověz mi, jak žijete přehled

Pověz mi, jak žijete https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71665/bmid_povez-mi-jak-zijete-TDs-71665.jpeg 5 166 166

Tato kniha některého fanouška detektivek Agathy Christie překvapí. V této knize totiž nenaleznete ani příběh s kriminální zápletkou, ani žádného ze svých oblíbených detektivů, ale vzpomínkové vyprávění o archeologických výpravách na Blízký východ, jichž se autorka ve třicátých letech zúčastnila. Proto také první dáma zločinu podepsala toto netradiční dílko nejen svým obvyklým jménem, ale též příjmením po druhém manželovi-Mallowan -, který jí dělal na iráckých vykopávkách věrného společníka.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Orbis
Originální název:

Come, Tell Me How You Live , 1946


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pověz mi, jak žijete. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

namornice
24.04.2024 5 z 5

Agátha Christie jako archeoložka. Velice zajímavá kniha nesmírně poutavě napsaná.
Vzpomínky na několik let strávených se svým manželem, archeologem Maxem Mallowanem, při vykopávkách v Sýrii během 30.let 20 století. Atmosféra doby z knihy sálá s každou kapitolou a každým dalším dobrodružstvím nebo zážitkem, který Agatha popisuje. Píše především o jejich každodenním životě a o lidech, se kterými svůj život sdíleli – o členech expedice, personálu domácnosti, dělnících a místním obyvatelstvu. Život královny detektivek byl nesmírně zajímavý a ona sama byla člověkem neobyčejně pozoruhodným. Přednes Martiny Hudečkové se velice povedl. Určitě doporučuji.

soupik2012
11.02.2024 5 z 5

Kniha je napsána s velkou lehkostí a nadhledem a patří mezi ty, které vyvolávají samovolný úsměv na tváři. Královna detektivních románů v ní poodhaluje svůj soukromý život, ve kterém doprovází svého druhého manžela při archeologických výpravách na Blízkém východě. A já tak mohu konstatovat, že je možná škoda, že se paní Agatha věnovala pouze psaní detektivních příběhů, protože málo který cestopis je napsán tak poutavě a zajímavě, jako právě tento. Pro tuto audioknihu, kterou načetla naprosto fantasticky paní Martina Hudečková, bych jenom těžko mohla najít někoho vhodnějšího. Dokonalé spojení obsahu a formy.


Terkaodkafe
30.01.2024 4 z 5

Kniha je skvělým vhledem do mysli svérázné britské spisovatelky. Člověk zjistí, jaká opravdu byla - praktická nebojácná žena, která se nezalekla téměř žádného dobrodružství, i když už byla ve středním věku. Že jí nechyběl smysl pro humor a měla i své slabosti. Tak jako každý člověk. Rozhodně doporučuji všem jejím fanouškům a také milcům minulosti, kteří se chtějí dozvědět něco o historii archeologických vykopávek.

Celá recenze v recenzích.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ledová kolébka, Odstín smrti a další knižní novinky (49. týden)

03.12.2023


Citáty z knihy (1)

Čas je jen způsob myšlení.


Kniha Pověz mi, jak žijete v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených217x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených17x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x