Pověz mi, jak žijete přehled

Pověz mi, jak žijete https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102788/bmid_povez-mi-jak-zijete-Chb-102788.jpeg 5 166 166

V knize Pověz mi, jak žijete z pera Agathy Christie nenalezneme tentokrát žádný příběh s kriminální zápletkou, ale živé, barvité, humorné i občas napínavé vzpomínkové vyprávění o archeologických výpravách na Blízký východ, jichž se autorka ve třicátých letech minulého století zúčastnila. Proto také první dáma zločinu podepsala toto netradiční dílko též příjmením po druhém manželovi – Mallowan –, který jí dělal na iráckých vykopávkách věrného společníka. Nabízí se nám tak jedinečná možnost poznat důležitou část života geniální spisovatelky i prostředí meziválečných archeologických výzkumů. Pověz mi, jak žijete je dezertem pro všechny christieovské gurmány!... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Come, Tell Me How You Live , 1946


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pověz mi, jak žijete. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

namornice
24.04.2024 5 z 5

Agátha Christie jako archeoložka. Velice zajímavá kniha nesmírně poutavě napsaná.
Vzpomínky na několik let strávených se svým manželem, archeologem Maxem Mallowanem, při vykopávkách v Sýrii během 30.let 20 století. Atmosféra doby z knihy sálá s každou kapitolou a každým dalším dobrodružstvím nebo zážitkem, který Agatha popisuje. Píše především o jejich každodenním životě a o lidech, se kterými svůj život sdíleli – o členech expedice, personálu domácnosti, dělnících a místním obyvatelstvu. Život královny detektivek byl nesmírně zajímavý a ona sama byla člověkem neobyčejně pozoruhodným. Přednes Martiny Hudečkové se velice povedl. Určitě doporučuji.

soupik2012
11.02.2024 5 z 5

Kniha je napsána s velkou lehkostí a nadhledem a patří mezi ty, které vyvolávají samovolný úsměv na tváři. Královna detektivních románů v ní poodhaluje svůj soukromý život, ve kterém doprovází svého druhého manžela při archeologických výpravách na Blízkém východě. A já tak mohu konstatovat, že je možná škoda, že se paní Agatha věnovala pouze psaní detektivních příběhů, protože málo který cestopis je napsán tak poutavě a zajímavě, jako právě tento. Pro tuto audioknihu, kterou načetla naprosto fantasticky paní Martina Hudečková, bych jenom těžko mohla najít někoho vhodnějšího. Dokonalé spojení obsahu a formy.


Terkaodkafe
30.01.2024 4 z 5

Kniha je skvělým vhledem do mysli svérázné britské spisovatelky. Člověk zjistí, jaká opravdu byla - praktická nebojácná žena, která se nezalekla téměř žádného dobrodružství, i když už byla ve středním věku. Že jí nechyběl smysl pro humor a měla i své slabosti. Tak jako každý člověk. Rozhodně doporučuji všem jejím fanouškům a také milcům minulosti, kteří se chtějí dozvědět něco o historii archeologických vykopávek.

Celá recenze v recenzích.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ledová kolébka, Odstín smrti a další knižní novinky (49. týden)

03.12.2023


Citáty z knihy (1)

Čas je jen způsob myšlení.


Kniha Pověz mi, jak žijete v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených217x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených17x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x