Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího přehled

Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457914/mid_poutnikova-cesta-z-tohoto-sveta-do--KkN-457914.jpg 4 48 48

Puritánský kazatel aktualizuje biblické myšlenky na život svých současníků. Tradiční náboženský systém je tak obohacen o autorovu představivost. Subjektivní přístup dává náboženskému dílu originální literární rozměr.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

vlkcz
16.06.2023 4 z 5

Nutně musí člověku naskočit Komenského Labyrint světa a ráj srdce. Ve srovnání s ním Bunyan dbá i na rozvíjení příběhu, takže i když se objevují stejná témata; marnost světského pinožení, spása v podobě následování biblické cesty, přišla mi Poutníkova cesta čtivější, ne tak černobílá a i v těch církevních věcech podaná lidštěji.
4.5*

Kopretina
25.04.2023 4 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou. Předmluva mě málem odradila. Ne se vším se dalo souhlasit, vadila mi jejich "duchovní pýcha", nicméně mě obsah bavil, zakomponování Bible je bezva.


jankka0s
07.12.2020 5 z 5

Alegorické podobenství, které je méně známé, což je škoda. Takový návod na život před vznikem selfhelpu. Bohuže důraz na askezi a promítání života jako kličkovanou mezi různými zákazy, dnes neudeří na správnou notu. Kniha tak umožní si alespoň částečně představit a vžít do myšlenkového světa středověku. V tomto smyslu je to velice poučné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poutníkova cesta z tohoto světa do světa budoucího v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech4x