Poustevník přehled

Poustevník https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533357/bmid_poustevnik-65e1fb7d9bcb7.jpg 4 279 279

William Wisting série

< 9. díl >

Ukradená identita, sériový vrah a Wistingova dcera v ohrožení. Další případ komisaře Wistinga od slavného severského spisovatele a bývalého kriminalisty. Poustevník je zločinec na útěku. Vyhlédne si osamělého člověka, jehož nebude nikdo postrádat, ukradne mu identitu a dál žije jeho život. Ani Viggo Hansen, Wistingův soused, nikomu nechybí, a tak už čtyři měsíce sedí mrtvý před televizí. Vzápětí policie najde další tělo. Zatímco Hansenova smrt zaujme jen novinářku Line, Wistingovu dceru, nález druhé oběti spustí největší pátrací akci v dějinách norské kriminalistiky, při které musí pomoci i FBI.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Hulemannem , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poustevník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

marvarid
12.01.2024 5 z 5

Po detektivce sáhnu tak 2-3x do roka. A tahle mě opravdu bavila - napínavá, úsporně vyprávěná bez zbytečné vaty, bez zbytečných nechutností. Postupně se objevují další a další indicie a Vás to nutí stále přehodnocovat, kdy by mohl být ten vrah.

Starmoon
11.11.2023 4 z 5

Keby ma niekto zavraždil, chcem, aby môj prípad riešil William Wisting a písala o ňom Line :). Ale teraz vážne(jšie)... Stále viac ma baví ústredné duo otec a dcéra; práve pre tieto dve postavy mám už teraz z knižnice požičaných pár ďalších "horstoviek". Páčia sa mi aj autorove stručné, úderné vety i kapitoly, množstvo "zákulisných" informácií, ktoré Horst ako bývalý kriminalista má, prelínanie veľkých prípadov s každodennými banálnosťami... Príbeh samotný tiež fajn, možno tam bolo na môj vkus príliš veľa (nadbytočných) postáv a ani sentimentálne vyznenie v štýle "chudák Viggo, musíme si viac všímať jeden druhého" nebolo celkom podľa môjho gusta (nemôžu si totálni asociáli za svoj osamelý osud náhodou tak trochu, aj trochu viac, sami?), finále trošku filmové (rozumej, nie veľmi reálne), v princípe som si však Jaskynného muža užila a pri jeho čítaní vždy tak trochu ožila.


technik1965
23.05.2023 2 z 5

Veľmi rýchle rozuzlenie!!!

všechny komentáře

Související novinky (2)

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024


Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)

03.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poustevník v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených386x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených14x
v Knihotéce177x
v Chystám se číst118x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech5x