Poupata odkvétají v máji přehled

Poupata odkvétají v máji https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160143/bmid_poupata-odkvetaji-v-maji-55R-160143.png 4 150 150

Kniha vypráví o jedné obyčejné anglické rodině (Larkinových), která se chce vyhnout svým zákonným povinnostem. Jedná se o osmičlennou rodinu venkovských usedlíků, která je schopná podnikat na docela slušné úrovni. Všichni, až na nejstarší dceru Mariettu, jsou velmi dobrými jedlíky. Jednoho dne přichází mladý daňový inspektor pan Charlton. Jeho profese napovídá, že se pokusí od této neplatičské rodiny vymoci daň. Jak k tomu však v podobných případech dochází, náš mladý hrdina se zamiluje (do Marietty). Je hostěn pochutinami maminy Larkinové, která je skutečnou mistriní kuchařského řemesla. Taťka Larkin ho zase zahrnuje značným množstvím alkoholických nápojů, které sám mixuje. Není se ani čemu divit, že pan Charlton ztrácí vládu nad sebou a začíná se mu mezi těmito lidmi líbit...... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

The Darling buds of May , 1972


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poupata odkvétají v máji. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

iceVS
26.02.2024 3 z 5

Kniha mi trochu pokazila víkend... Není to dílko, které si ponechám. Autor naprosto geniálně popsal rodinku vychcánků, proti kterým nemáte šanci.
O to smutnější fakt, že jsou tu pořád.

Jana Květoňov
22.04.2023

Je to nenáročná knížečka, vhodná např. na dovolenou. Čte se to tak říkajíc "samo" a je zde mnoho veselých příměrů, na které hned tak nezapomenu a možná si je i zařadím do svého slovníku. Třeba: "pomačkané manšestráky barvy pelichajícího hranostaje", "každý, koho potkáte, se tváří jak píchnuté tele", apod. Dále se čtenář dozví, že whisky uvolňuje větry, a může si pěkně započítat: "Dvaadvacet, jak pět facek, pětadvacet, pěknej macek, třiadvacet, natři klacek, dvacet sedum, dáme dědům, dvacet osum, dáme kosům." :-)


Janadvorackova
19.11.2022 2 z 5

Rodina vykuků, kteří svým věčným kecáním a vtíráním se zdržují i úředníky.
Mít tohle za sousedy, asi bych se odstěhovala.
Mít to doma, dělala bych, že je neznám.
Nemám ráda tenhle typ lidí - užvaněné vtěrky, které druhého ke slovu nepustí, jsou vyčůraní až hanba a působí jednoduše.
Humoru jsem též moc nenašla, ale... no.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Máj v knihách

08.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poupata odkvétají v máji v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených193x
ve Čtenářské výzvě72x
v Doporučených17x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Herbert Ernest Bates
anglická, 1905 - 1974
1977  76%Poupata odkvétají v máji
1946  0%Poslední přistání
1985  60%Láska v brestoch