Potopení a zachránění přehled

Potopení a zachránění https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514829/potopeni-a-zachraneniScoP0Q-daC-.jpg 5 18 18

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Fejetony, eseje
Vydáno: , Index
Originální název:

I sommersi e i salvati , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Potopení a zachránění. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

jankor
15.09.2023 5 z 5

Ač by se dala zvládnout za jedno odpoledne, doporučuji si na tuto knihu udělat čas a nenechat se rušit..... je třeba opravdu začít předmluvou a dávat si pauzičky k přemýšlení. Přehluboké pravdy. Pak se snad ani člověk nediví, kolik lidí po návratu z koncentračních táborů ukončilo svůj život dobrovolně, když jejich okolí nebylo ochotné slyšet o těch hrůzách. Toto pojednání je světectvím o degradaci lidství až na dno. Člověče, pokoru!

DreamerX9
27.07.2023 5 z 5

Knihy o koncentračních táborech obvykle nečtu ale tahle byla velice zajímavá není to kniha na jedno přečtení to na delší zamyšlení zároveň přináší jednu myšlenku za druhou a je neskutečně skvěle zpracovaná nabízí pohled jak nadobro tak na zlo tak zároveň na různé životní etapy místy je až filozofická jinak neskutečně hloubavá


netopýr088
04.02.2021 5 z 5

Nemožno popierať ani odpustiť genocídu, ale ako ju pochopiť? Dnes, po tak dlhej dobe už vieme, že mnohí pochybovači v tom období, nemohli uveriť obludnosti holokaustu, a tak umožnili jeho priebeh a realizáciu. Primo Levi bez nenávisti a pátosu v tejto silnej eseji, premýšľa a ukazuje spôsoby ako pochopiť udalosti, ktorých bol svedkom a obeťou zároveň.
On dokázal preklenúť priepasť medzi obeťou a nami, ktorí už nemáme kontakt s bolesťou, ktorú svedok zažil. Priepasť, ktorá sa neustále rozširuje, pomáha autor premostiť touto knihou, nech už sa rozšíri akokoľvek veľmi. Knihou všeobecne platnou...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Míra naší neschopnosti vnímat zážitky druhých ...narůstá s tím, nakolik se tyto zážitky vzdalují našim vlastním, v čase, prostoru či povaze.


Kniha Potopení a zachránění v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech4x