Poštolka pro pacholka přehled

Poštolka pro pacholka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128350/bmid_postolka-pro-pacholka-65cf38515af10.jpg 4 13 13

Patnáctiletý Billy Casper je kluk, jakých se ještě dnes po ulicích severoanglických průmyslových měst potulují tisíce: neúplná rodina mu už dávno přestala být skutečným domovem, do individualisticky soutěživého školního prostředí se nedokáže zařadit a ví jen, že o kariéru ve společnosti, která jej beztak už vystrčila ze svého středu, nemá zájem. Od svých vrstevníků a vyhlídek na bezútěšnou budoucnost se vzdálí až ve chvíli, kdy v mláděti poštolky, které získá, nalezne věrného druha a tvora stejně nepoddajného a toužícího po svobodě a volnosti…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

A Kestrel for a Knave , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poštolka pro pacholka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

hanak.olga
20.01.2024 5 z 5

Příběh obyčejného kluka, který touží být milován.
Na začátku knihy jsem byla unešena z autorova popisu okolí, barvitě dokáže popsat jak Billy prochází lesem. V druhé polovině knihy už tyto barvité popisy byly trochu nudné a musela jsem se jimi prokousat.
Celkově se mi tato kniha líbila. Je v ní dobrodružství, napětí, zmar, láska a lidskost.

Taťka Hraboš
17.11.2017 4 z 5

Už ani nevím, jak se mi tahle kniha dostala do knihovny. Tuším, že jsem ji ještě jako teenager dostal od rodičů. Teď jsem po ní sáhl, upřímně řečeno, proto, že je velmi útlá; docela příjemně mne ovšem překvapila. Jde o velmi dobře vykreslený příběh chlapce z rodiny ze spodních pater britské společnosti, šikanovaného nejen spolužáky, ale i učiteli a hlavně starším bratrem, chlapce, který smysl života nachází jen v přírodě a kupodivu se mu podaří splnit si svůj sen - ochočit si poštolku. Konec se od určitého okamžiku dá snadno odhadnout, ale i tak stojí za to si tuhle knížku přečíst. Jediné, co mi nesedlo, byly poměrně zdlouhavé popisy, jejichž absencí by kniha nijak neutrpěla.


šlendrián
21.08.2017 4 z 5

Oddechová četba..Knihu jsem našel v knihobudce a jako jediná mne zaujala..Příběh se točí kolem jednoho mladého kluka který to nemá lehké jak doma,tak i ve škole..Upne se tedy na výcvik poštolky..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poštolka pro pacholka v seznamech

v Přečtených17x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst9x
v dalších seznamech2x