Pošli svíci po řece přehled

Pošli svíci po řece https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497893/bmid_posli-svici-po-rece-rhA-497893.jpg 4 58 58

Když si manžel sbalil věci a odešel za jinou, mohla třicátnice Aneta udělat dvě věci – propadnout depresi, nebo sebrat síly a restartovat svůj život. A pak jí kamarádka nabídla, aby za ní přiletěla na návštěvu do exotického Vietnamu, a ona neváhá ani chvíli a vydává se do neznáma, aby si splnila dávný sen a v klidu zhojila rány. Zatímco si užívá chutí a vůní daleké Asie a pomalu propadá jejímu divokému kouzlu, netuší, že ji čeká setkání s tajemným mužem, které převrátí její dosavadní život naruby. Kým je ve skutečnosti šarmantní fotograf Petr? Zbyl v Anetě ještě prostor pro důvěru, odpuštění a upřímný cit? Když Aneta objevuje temnější stránku světa, v němž se ocitla, a odkrývá Petrova tajemství, v ohrožení se ocitá nejen křehký vztah, ale i její bezpečí. A Aneta se musí rozhodnout, co obětuje – lásku, nebo svůj život?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pošli svíci po řece. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Shelzee21
17.06.2023 5 z 5

Milý příběh o zhrzené ženě, která odjela zapomenout. Zaujal mě popis Vietnamu a měla jsem dojem, jako bych tam opravdu byla. Děj odsýpá a kniha se tak čte dobře. Za mě dobré a určitě doporučuju :)

Jessybelle
15.06.2023 4 z 5

Mám z knihy trochu rozporuplné pocity, ale byla vcelku čtivá a mohu ji doporučit. A určitě si další knihu přečtu.
Aneta mi upřímně úplně nesedla, ale její sarkasmus jo. Tajemný Petr, no proč ne, holky letí na ty "zlobivé" kluky.
Některé věci jsem guglila, což na knihách oceňuji, nicméně popis nechutného vlhka, krys, odpadků by mě asi od návštěvy odradil.
Nutně nemusím mít u knihy hepáč, a vlastně byl to nebo nebyl, nicméně za mě ten epilog to trochu zazdil.


Lofda
29.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Nevím, jak to teď hned po dočtení všechno shrnout..?? Asi se hodně rozepíšu ;-)

Na knížku jsem narazila náhodou, díky oblíbené uživatelce Wabinka, tímto děkuji!! Když jsem zjistila, že se odehrává ve Vietnamu, bylo hned rozhodnuto a navíc jsem si ji mohla okamžitě online půjčit v knihovně, paráda!!

Ve Vietnamu jsme strávili letos v březnu tři týdny a já jsem se domů vrátila s tím, že jsem toho stihla poznat (a ochutnat ;-)..) hrozně málo a že se ještě někdy musíme vrátit a já do té doby musím o této úžasné zemi nasát co nejvíc informací jen půjde!!
Takže - najdou se pasáže (viz citáty co uvádím na závěr), kdy jsem si řekla, že takhle přesně jsem se tam cítila já, ale celkový dojem? Kdybych tuto knížku četla před tím, než jsme koupili letenky, asi by mě od návštěvy odradila. A to by byla hrozná škoda! Protože Vietnam je nádherný, plný neuvěřitelně milých lidí, výborného jídla a s neskutečně krásnou přírodou!!! A i když jsem si to dopředu vážně nemyslela, zamilovala jsem si i ten blázinec, který nabízí Hanoi, má to prostě svoje kouzlo. Takže, nás se nikdo nepokusil okrást, podvést, max. zjistíte, že jako turista máte "příplatek", což se vám stane i jinde a každopádně pořád jsou to směšné ceny.. Neviděla jsem jedinou krysu ani švába, nepotkala nás žádná "Faraonova pomsta".. Je to prostě Asie, s tím jsme odjeli a to jsme dostali. Vedro a dusno taky pár dní bylo, bohužel za nás i docela děsivý smog, což bylo snad ale jediné negativum (jo a komáři). Takže je mi líto, to co jsem od knížky čekala nejvíc - Vietnam a nový/ještě lepší pohled na něj, to jsem nedostala. Možná jsem jen naivní turistka, ale s dovolením si svou naivní iluzi ponechám, pro další návštěvu bude možná potřeba ;-)

Ale teď vezmu knížku z té druhé strany, a to jsou postavy - Aneta, Petr, Marta.. Musím říct, že tady mě autorka víc než mile překvapila, ten příběh mě opravdu moc bavil, líbilo se mi, že ani jeden nejednal podle "šablony".. Několikrát mě svým chováním dokázali překvapit, všechny ty leckdy vypjaté emoce jsem jim věřila. V tomto případě není co vytknout, snad jen ten kraťoučký epilog, já bych totiž moc chtěla vědět, jak to s nimi bylo dál??!!
Ta pointa související s názvem knihy, ta je vlastně geniální. Doufám, že se s autorčinými knihami ještě v budoucnu setkám, budu se těšit!!

"Marta říkala, že v ní vidí jen chodící bílou peněženku, ale Aneta získala i opačnou zkušenost. Možná chtěla mít nasazené ty růžové cestovatelské brýle, avšak začínala se tu cítit prostě dobře. A to jídlo!"
"I ona byla okouzlená. Zamilovala se. Tentokrát ne do muže. Zamilovala se do země. Do města. A tušila, že nejvíc se zamilovala do iluze." ;-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ani slovo, Někdo klepe a další knižní novinky (28. týden)

10.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pošli svíci po řece v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených4x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst62x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

pro ženy tajemství Vietnam romantika nový začátek

Autorovy další knížky

Vlaďka Sacká
česká, 1985
2022  80%Pošli svíci po řece
2023  84%Koruna otráveného stromu