Poslední let přehled

Poslední let https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421782/bmid_posledni-let-J1B-421782.jpg 4 54 54

Dragon Age série

< 5. díl

Šedí strážci jsou znovu hrdiny Thedasu – nový Arcidémon byl rychle poražen a zplozenci zahnáni zpět do podzemí. Nákaza skončila. Přinejmenším to tak vypadalo. Když se objeví znepokojivé zprávy o novém druhu zplozence, Valya, mladá elfská kouzelnice, která se nedávno přidala k Šedým strážcům, je pověřena studiem historických záznamů z předchozích Nákaz. Při svém výzkumu narazí na zašifrovanou zprávu v poznámce na mapě ze Čtvrté nákazy a tajný deník Isseyi, jedné z posledních gryfích jezdkyň. Jak proniká k temnému tajemství pohřbenému v Isseyině příběhu, Valya začíná pochybovat o všem, co kdy o Šedých strážcích slyšela…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Last Flight , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední let. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Radesan
30.08.2022 5 z 5

Zatímco Mass effect je moje herní srdcová záležitost, která oproti Dragon age vede....... v knižním podání je prozměnu Dragon age nesrovnatelně silnější zážitek. S každou další knihou je příběh lepší, postavy zajímavější a emocionálně lépe zpracované a hlavně....děj...... děj je podstatně hlubší a na jeho konci marně hledám další stránky, abych se dozvěděl víc!

Rád bych řekl, že zatímco fantasy scénu ovládají Páni prstenů a Hobiti, Zaklínači, Warcrafty a mnoho dalších profláknutějších světových titulů.....je zde pětice knih z universa Dragon age, které je svým způsobem skvělé, svět Thedas je nádherný a přitom se spoustou temných zákoutí, pokřivené morálky a zla.... zla, které se mnohdy rodí z těch nejušlechtilejších myšlenek.

Poslední knihu jednoznačně doporučuji... ještě více nežli ty předchozí. Zase usednu k poslednímu dílu Dragon age, tedy Inquisition a budu tam zmínky o těchto postavách hledat......dokud alespoň nějaké nenajdu...

Alvari
28.07.2020 4 z 5

Poslední let byl ději her vzdálený nejvíce a byl spíš takovým pohledem do minulosti na události Čtvrté nákazy, která byla nesrovnatelně brutálnější a plná beznaděje, oproti nákaze v DA:O. Zasazení se mi velice zamlouvalo, i když jsem čekal větší prostor i pro Valyinu dějovou linii. Nakonec to však bylo dobré a čtivé i tak.


Legrandix
09.12.2019 5 z 5

K momentálně poslední knize v sérii Dragon Age jsem přistupoval se smíšenými pocity. Zasazení příběhu mezi legendární Šedé strážce znělo velmi lákavě, nicméně jsem se obával toho, jak se mého velice oblíbeného univerza zhostí naprosto neznámá autorka. Rozjezd knihy byl poměrně standardní záležitost, ale po pár úvodních kapitolách se děj rozvětvil a tehdy mi spadl runový kámen ze srdce. Autorka po celou dobu naprosto výborně a s dávkou napětí posouvala děj v obou linkách a vše ve výsledku dávalo dokonalý smysl. Na rozdíl od předchozího dílu se zde opět setkáváme s houfem sympatických postav, ale především zde konečně roztáhneme gryfoní křídla a prozkoumáme Thedas křížem krážem, tak jako nikdy dříve. Zakončení pak nebylo jen ten třešničkou na dortu, ale rovnou celý kompot! Jestli jste fanda Dragon Age, tak tohle zhodnocení ani nedočítejte a rovnou běžte hltat stránky. Pro všechny ostatní knihu vřele doporučuji s tím, že máte alespoň malé povědomí o zdejších reáliích. Nádherných 95%!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední let v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech3x