Poslední hvězda přehled

Poslední hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485330/bmid_posledni-hvezda-nEK-485330.jpg 4 200 200

Arila série

< 2. díl >

Výprava do fantasy světa podruhé! Z trosek pradávného Amdailu povstal nový Nurheim a zdá se, že je národ Nurů konečně v bezpečí před šílenou bohyní. Všichni ale tuší, že jde pouze o dočasné období klidu a že kdykoli může přijít bouře, která je smete. A ač vždy chtěla být hrdinkou, Arila nyní musí dělat něco mnohem náročnějšího – postavit se čelem šílené bohyni, jejíž hněv otřásá samotnou realitou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední hvězda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

*Pájuše*
20.05.2024 4 z 5

(SPOILER) V první řadě, knihu jsem prostě musela přečíst během dvou dnů! Prostě musela. Autor opět rozehrál vysokou ligu ve strhujícím příběhu, který každou kapitolou prostě končil tak, že jste museli přečíst další a pak další a další a najednou koukáte - kniha je u konce! Ačkoliv autor dokáže dávkovat napětí jak z kulometu, začala jsem si všímat věcí, které mi už tak po chuti nebyly.
Setkáváme se s již známými postavami - Arila dostává prostor vyspět a rozvinout svůj potenciál a Harari nezklame ani tady! - a přibývají nové, které do příběhu pěkně zapadly. Laraem, Rahir, dcera Fruny... Některé postavy však nedostaly tolik prostoru, kolik by si zasloužily. A je to škoda. Než se některé postavy stačily v příběhu zabydlet, najednou z něho zmizí a nebo hůře, skončí špatně. Kdo četl, pochopí. Proto jsem autorovi strhla půl hvězdičky. Další půl hvězdu strhávám za konec. Klidně bych tento díl považovala za ukončení série, pokud by byl děj komplexnější - kdo je ve skutečnosti Arila? Vznik nového boha? Takto mi přijde, že ukončil sérii, aby mohl začít novou s postavou Arily v závěsu. Ještě neházím flintu do žita, uvidíme, co přinese třetí díl.

JustVea
16.05.2024 5 z 5

Jsme u druhého dílu. Shrnula bych to asi jediným slovem: Boží.
Tento díl byl naprosto úžasný. Zamilovala jsem se do světa Aldonolu. Propadla jsem Laraemovi. Byla jsem dojatá, napjatá a nakonec naprosto zničená. Tato kniha byla jedna velká jízda. Začala jsem číst a najednou byl konec. Tohle bylo něco neuvěřitelného. A ačkoliv miluju celou sérii, tohle je ten díl, který miluju ze všech nejvíce.


andrejci
12.04.2024 5 z 5

Já se začetla a najednou byl konec. Strašně moc mě to bavilo a rozhodně to za mě bylo lepší jak první díl. V knížce se pořád něco dělo tak že mi děj krásně utíkal. Žádní hluchá místa a skoro pořád akce.
Arila mě v tomto díle přišla jako úplně jiná postava. Byla jsem překvapena jak moc jsem si jí oblíbila. Z nových postav jsem si hodně oblíbila Laraema. Stejně to na plné čáře vyhrál Harari. Byla tam i dojemná chvilka, která tam sice krásně sedla do děje, ale nemusela to odnést moje oblíbená postava :(.
V tomto díle, je spousta nových postav, zvyků a kultury což za mě bylo skvělé. Je to nádherně propracovaný svět ve kterém už nejsem tak ztracená jak v 1. díle. Sem tam se v knížce objeví místa, která bych potřebovala líp vysvětlin, ale i tak mě to moc bavilo.
Nutně potřebuji další díl. Autor rozhodně ví jak zaujmout a jak nalíkat na další díl. Prostě najednou je konec s několika novými otazníky nakonci. Dala bych 4,5* a doufám, že další díl si laťku udrží.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021


Citáty z knihy (12)

Všechno nové je děsivé. Je důležité se změn nebát, protože jenom tak se můžeme posunout zase o kousek dál.


Podnět ke změně může přijít zvnějška, ale skutečná změna přichází zevnitř. To je ten rozdíl mezi námi dvěma. Růst člověka nedokážeš urychlit, jenom mu můžeš dát ty nejlepší podmínky, aby to dokázal sám.


Někoho skutečně milovat znamená chápat jeho nedostatky a do jisté míry ho za ně možná i trochu nenávidět, ale nenechat tento pocit, aby se rozrostl a překryl to dobré.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Poslední hvězda v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených278x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených33x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst98x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech6x