Poslední detektiv: Vykoupení přehled

Poslední detektiv: Vykoupení https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512931/bmid_posledni-detektiv-vykoupeni-az7-512931.jpg 4 42 42

Nová Amazonie V nedaleké budoucnosti. Dvacet let poté, co hvězdnou kariéru Joea Santose ukončí případ vražd, během kterého přijde nejen o ruku a nohu, ale i parťačku, je Joe přinucen vrátit se do Služby, protože jak se zdá, tak se vrátil i vrah. Podaří se mu tentokrát s pomocí nové robotické parťačky vraha chytit, nebo je opět odsouzen k nezdaru?... celý text

Detektivky, krimi Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Mighty Boys
Originální název:

El Último Detective , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední detektiv: Vykoupení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

fvalek
02.05.2024 3 z 5

Vcelku zajímavý komiks, který potěší i nečtenáře sci-fi jako já, nicméně se nemůžu ubránit dojmu, že mi to vlastně nedalo tolik, kolik bych čekal a chtěl. Možná to bylo vážně tématem nějaké složité budoucnosti plné robotů a techniky, které nevyhledávám ani ve filmech. Komiks jsem ale přečetl a sem tam mě něco málo zaujalo. Ale je to taková víceméně kopírka každého druhého sci-fi thrilleru v televizi a do jisté míry by tenhle komiks zfilmovaný mohl mít úspěch.

Joe Santos je vyvrhel, bývalý policista a aktuálně uprchlík, který se skrývá. Ač to zní sympaticky, je to celkem mainstream. Následný návrat do služby a spolupráce s robotem v podstatě taky. Není to moc originální komiks, ale pro milovníky tohohle žánru a motivu to bude pecka. Celkové rozuzlení mě docela příjemně překvapilo, to se musí nechat. Závěr pak spíše průměr.

Ke komiksu takto mimo můj žánr mě nalákalo nakladatelství MightyBoys, které vydává podle mě hodně zajímavé a kvalitní knihy, ale tohle mě zase tolik nechytlo. Tak třeba jindy, uvidíme. :)

mpb1913
31.03.2024 4 z 5

Má to nápad, tempo, příjemnou kresbu, určitě tě to pobaví.


jarynek
05.09.2023 3 z 5

Díky rozsahu knihy jsou karty celkem rozdané - tady nelze očekávat detailně propracovaný příběh s nějkaými dějovými odbočkami. Postava staršího velmi schopného detektiva, který v minulosti byl účaten nepovedené akce, která ho dosud traumatizuje, také není z nejoriginálnějších. Ale díky robotický postavám ten příběh celkem funguje, a pokud odhlédnete od některých vypravěčských zkratek, tak si četbu užijete. Od Mighty Boys asi dosud nejslabší kousek, ale jako bonus k druhé knize určitě super a knihu bych si pořídil i v případě, kdyby dárkem nebyla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední detektiv: Vykoupení v seznamech

v Přečtených44x
v Doporučených1x
v Knihotéce41x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2023  76%Poslední detektiv: Vykoupení