Posledná pani Parrishová přehled

Posledná pani Parrishová https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389406/bmid_posledna-pani-parrishova-6NC-389406.jpg 4 1340 1340

Amber Pattersonová už nechce žiť ako bezvýznamná nula, neviditeľná žena, ktorá splýva s davom. Má pocit, že si zaslúži viac. Zaslúži si luxusný ,pohodlný a bezstarostný život. Daphne Parrishová je zlaté dievča z Bishops Harbor v Connecticute. Má všetko, po čom Amber odmalička túžila – vyzerá ako bohyňa, býva v priam katalógovej vile a jej manžel Jackson je milionár. Parrishovci patria medzi miestnu honoráciu, majú moc, peniaze, styky a ľudia ich obdivujú. Prečo by niekto mal mať všetko a iný nič? Amber sa rozhodne rozvrátiť sladký život sokyne a zaujať jej miesto po boku Jacksona. No dômyselný plán jej môže skrížiť starostlivo skrývané tajomstvo z minulosti.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Last Mrs. Parrish , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledná pani Parrishová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (473)

Jenny46
včera 3 z 5

Hodnocení hodně vysoké a já jsem z příběhu trochu rozčarovaná...
Možná moje chyba, kdybych nečetla před knihou Pomocnici měla bych třeba jiný pohled na děj, hodně podobné. Kniha začíná v pomalém tempu a některé popisy až nudné.
Mě přišlo, že autorka moc tlačila na pilu, aby to působilo reálně. Amber teda byla nesnesitelná a celkově postavy mi nebyly sympatické. Nevím, jak hodnotit knihu spíš průměr možná mě neseděl i styl autorky nevím...

cllarissa
23.05.2024 5 z 5

Za mě skvělý příběh. První část knihy, psaná z pohledu Amber, se čte dobře, je zajímavá a děj v ní hezky ubíhá. I když mi přemýšlení Amber většinou přišlo odporné, a bylo opravdu těžké si ho představovat, pořád jsem chtěla vědět, co všechno bude muset udělat, aby dosáhla svého cíle, a jestli se jí to nakonec opravdu podaří. Líbilo se mi, že děj až na pár detailů působil dost reálně, možná i uvěřitelně.
Ale teprve druhá část, psaná z pohledu Daphne, dala příběhu úplně jiný rozměr. Teď už se kniha opravdu nedala odložit, musela jsem zjistit, jak to skončí. Život Daphne byl opravdu krutý, a přála bych si, aby se něco takového ve skutečnosti nemohlo stát. Bohužel příběh je psaný velmi věrohodně.
Poslední třetí část už s uvěřitelností trošku pokulhává, ale musím uznat, že jde o celkem kvalitní zakončení příběhu.
Knížku musím doporučit každému, koho toto téma nějakým způsobem zaujalo. Je to jedna z těch knih, po kterých ve vás zůstane silný zážitek.


PetraKysova
18.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Knihu som počúvala ako audioknihu a musím povedať že som sa ešte nikdy tak netešila na cestu do práce. Knihu som nepoznala tak na veľmi prekvapila. Veľmi kladne hodnotím že bola z oboch pohľadov ako Amber tak Daphne.
Amber: jój no tu je niekto dobre veľký psychopat. Celú dobu som si hovorila, že tá ženská snáď nemá ani svedomie. A keby celú energiu a úsilie vložila do naozajstnej práce, tak to mohla dosiahnuť naozaj ďaleko. Lebo bola naozaj šikovná a odhodlaná . Akurát jej asi nič nehovorilo príslovie "nie je zlato všetko čo sa bliští". Nuž asi si myslela že keď je človek bohatý je automaticky šťastný. Ale musím jej uznať že vymyslené to mala do detailov. I keď otázka znie, či by toho dosiahla aj bez toho že im Daphne vlastne pomohla.
Daphne: tak táto časť sa mi počúvala naozaj veľmi ťažko. Nie raz som mala otvorené ústa a vravela som hajzel.... Je smutné že sa s toho nedokázala dostať skorej. Lebo on netýral len ju ale aj tie deti. Hrozné ako sa človek dokáže na vonok pretvarovať.
Keď sa Daphne dozvedela pravdu, vedela to krásne využiť do posledného detailu. Mala to skvelo vymyslené.
Posledné tri kapitoly som počúvala s úsmevom na tvári. Hahaha a máte to vy hnusáci. Ale že Amber to na koniec na tú Daphne skúsila aby jej pomohla. To dievča si naozaj nevidí do úst.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (11. týden)

10.03.2019


Nakladatelství Domino ediční plán na první pololetí 2018

08.03.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posledná pani Parrishová v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených1 681x
ve Čtenářské výzvě195x
v Doporučených117x
v Knihotéce428x
v Chystám se číst457x
v Chci si koupit89x
v dalších seznamech13x