Posledná možnosť úniku přehled

Posledná možnosť úniku https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309986/bmid_posledna-moznost-uniku-QD7-309986.jpg 4 136 136

Odvážny psychologický triler, v ktorom nič nie je také, ako sa zdá... Úspešný právnik Ted McKay má všetko, po čom človek môže túžiť – krásnu manželku, dve rozkošné dcéry a dobre platenú prácu. Keď mu však diagnostikujú nádor na mozgu, rozhodne sa po dôkladnej úvahe spáchať samovraždu. Práve keď sa chystá streliť si guľku do hlavy, vyruší ho zvonček pri dverách. Spočiatku chce Ted nevítaného hosťa ignorovať, ale napokon dvere otvorí. A to nemal urobiť, lebo od tohto okamihu sa začne odvíjať krutý príbeh, plný neočakávaných zvratov. Neznámy návštevník má pre Teda pozoruhodný návrh: ponúkne mu členstvo v tajnej organizácii, ktorá zabíja vrahov, čo ušli spravodlivosti. Ted ponuku prijme, ale po čase zistí, že zavraždil aj nevinného človeka. Začne tušiť, že mu niekto nastražil pascu a on sa do nej chytil, niekto ním zjavne manipuluje a zasieva v ňom pochybnosti. Ted už neverí ničomu, ani sebe, ani ľuďom, ktorí ho obklopujú... A z tejto hry autor nevynecháva ani čitateľa, ktorého nabáda, aby sa snažil rozlíšiť, čo je realita, a čo nie.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

La última salida , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledná možnosť úniku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

kackahracka
29.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Ojoj. U této knížky se mi potvrdilo, že se nemám navracet k dílům, které mě kdysi v minulosti uhranuly, bo hrozí, že mě tentokrát třeba i zklamou...Nevím, v jakém rozpoložení jsem před lety četla a nadšeně nasázela čtyři hvězdy v hodnocení, ale tentokrát vymáčknu slabou dvojku, a to jen z úcty ke čtivosti. Tu zmínil i nějaký jiný uživatel, na mě to v Databázi vyskočilo a já fascinovaně zjistila, že si zápletku VŮBEC nepamatuju. Vybavila jsem si jen to, že byl děj prošpikovaný skvělými zvraty a prostě si řekla, že musím využít příležitost, pochválit mou chabou paměť a hezky si stejnou knížku užít dvakrát. Chyba! Měla jsem si to nechat hezký a nemusela jsem knížce kazit hodnocení. A sobě náladu! SPOILER: jak mě mohlo bavit šťourat se někomu ve snech? Proč se mi líbilo téma z psychiatrické léčebny, kde si každý vypráví o svém letadle a všichni ho berou smrtelně vážně? Ano, ve vzpomínkách a vidinách jsou ukryté odpovědi na zásadní životní momenty, ale opravdu mi nevadilo, že se ve výsledku jedná o paměť nešťastného kluka? Že jde o traumata způsobená jeho násilnickým otcem a strachem o nemocnou matku? Nevadilo? Tak teď mi to vadí, no. Zdravím všechny, kterým jsem tvrdila, že je tahle knížka super. Není, nečtěte to.

minimonisek
12.04.2024 3 z 5

Docela mě zmátla druhá část, říkala jsem si, co jsem to zase vzala do ruky za knihu. Nicméně za přečtení určitě stojí. Postupem času se objevuje pravda o tom, kdo je vlastně několikanásobný vrah. Na knize mě trochu zklamal závěr. Ale naopak oceňuji, že námět knihy je něco nového, o čem jsem ještě nečetla. Takže za přečtení doporučuji.


aliza
10.01.2024 5 z 5

Výborný psychologický thriller, napínavé od začátku do konce, těžko se kniha odkládala. Spousta zvratů a překvapení. Takže super kniha. Jen ten konec s vačicí... Tady opravdu nevím "co tím chtěl básník říct".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posledná možnosť úniku v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených164x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených11x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst111x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech1x