Poselství ze srdce světa přehled

Poselství ze srdce světa https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124007/mid_poselstvi-ze-srdce-sveta-aXL-124007.png 4 11 11

Potomci poslední nedotčené indiánské civilizace promlouvají. Kogiové jsou indiánský národ žijící v Sieře Nevadě de Santa Marta, v horách severní Kolumbie v Jižní Americe. Jsou jedinou civilizací, která přežila španělské dobývání, ubránila se vnějšímu světu a jež si v téměř naprostém odloučení udržela svou neporušenou identitu. Dnes přežívají, udržují své tradice, propracovaný duchovní systém, své zasvěcovací a věštecké rituály a upínají se k ním a žijí v naprosté symbióze s přírodou. Veří, že jejich povinností je pečovat o hory, ktoré nazývají srdce světa. Považují se za strážce života na zemi. Vnímají svět jako jedinečnou celistvou živou bytost, o niž se musejí starat a kterou milují. V současné době si všímají změn, které by mohly způsobit konec světa. Svět je v agonii. Vědí, že my ho pomalu zabíjíme. Proto k nám promlouvají - naposledy.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

The Heart of the World , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poselství ze srdce světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

vlkcz
10.10.2020 4 z 5

Takové 2v1.
Z větší části jako taková kniha o filmu, cestopis a svědectví o Kolumbii přelomu 80. a 90. let. Pro mě zajímavé, ale bohužel dost nezáživné.
Ale tam, kde se autor konečně dostává k poselství Velkých bratrů, tam musí člověka mrazit. Tím spíš, že to všechno dávno víme, možná i víc než těch 30 let. A i styl, kterým nás Kogiové varují je uhrančivý. Proto je škoda, že se mu nedostalo většího prostoru.

kilometr
14.10.2019 1 z 5

Indiáni Kogi varují:Tato kniha je silně nezáživná a její poselství už dneska nikoho nepřekvapí.A za všechno může Kolumbus.20%.


Ajrad1981
21.06.2019 2 z 5

Tak jo, mám to za sebou. Četla jsem to dlouho, a ani nepočítám, kolikrát jsem měla chuť s tím seknout, ale děsně mě zajímalo to varování. A tak jsem dočetla a to jako je co? Vždyť to není žádná novinka!! Kvůli tomu se tady s tím trápím?!
Když mě přešlo první rozhořčení, uvědomila jsem si, kdy se to odehrávalo. No jo, dobře, tenkrát to známé nebylo, u nás ve východním bloku rozhodně ne. Ale to nic nemění na faktu, že mě ta kniha nezaujala.
Abych nebyla nespravedlivá, informace o životě Kogiů, jejich zvycích a historii, byly zajímavé, to se číst dalo. Ale ať se na mě autor nezlobí, povídání o tom, jak se k natáčení vůbec došlo, jaký to byl problém zorganizovat, koho všeho u toho potkal, mi nelezlo do paty, nudilo. Bohužel tvoří většinu knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poselství ze srdce světa v seznamech

v Přečtených13x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

ekologie Indiáni domorodci

Autorovy další knížky

Alan Ereira
britská, 1965
2004  71%Poselství ze srdce světa
2008  74%Barbaři: Neotřelý pohled na dějiny Římské říše