Posedlost láskou přehled

Posedlost láskou https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421831/bmid_posedlost-laskou-CMc-421831.png 4 24 24

Víte, co je to Capgrasův blud či de Clérambaultův syndrom? Trápí někoho ve vašem okolí porucha s bludy žárliveckého typu? Či pouhý perfekcionismus? Jedná se o různé více či méně obskurní stránky fenoménu zvaného zamilovanost. Britský psycholog a psychoterapeut Frank Tallis se ve své praxi rád zabývá stinnými stránkami lidské psýchy. V této knize, k jejímuž napsání ho inspirovalo dílo římského filozofa Tita Lucretia Cara O přírodě, jenž mj. srovnává zamilování s šílenstvím, shromáždil příběhy svých pacientů, s nimiž se setkával při terapii a kteří tak či onak trpěli symptomy extrémní zamilovanosti, „abnormální lásky“, při níž je postižený sužován bludem, nedokáže objektivně posoudit situaci a žije jakoby v setrvalé halucinaci. Dvanáct příběhů pohybujících se na pomezí literatury faktu a beletrie zkoumá mnoho fascinujících podob lásky, její věčnost, destruktivitu a nekontrolovatelnost.... celý text

Literatura světová Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

The Incurable Romantic , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posedlost láskou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Zuzulet15
20.12.2022 4 z 5

Chvíľami smutná, chvíľami smiešna, chvíľami nebezpečná patológia lásky. Chvíľami oddychové, chvíľami poučné. Celkovo výborné.

Ivaksa
10.07.2020 2 z 5

Příběhy o různě komplikovaných vztazích, ne nijak zvlášt' šokující, spíše takový průměr. Autor měl spolupracovat s profesionálním spisovatelem, protože v jeho podání jsou popisy situací až příliš prosté. Snahou zplastičtět emoce vkládáním banálních činností mezi přímé věty jen zdůrazňuje svůj amatérismus.(Např."řekla a napila se kávy") Chybí jednoduše cit pro čtivost o kterou usiluje. Vhodné na rychločetbu.


lidunka1
29.01.2020 5 z 5

Kniha například z terapeutické praxe rozebírá různé typy patologické lásky. Zároveň autor píše, že hranice mezi láskou "normální" či náruživou a patologickou je velmi slabá. Velice mě oslovila věta, že sex je vlastně naším únikem před samotou a smrtí. Ač jeto kniha odborná, čte se velmi dobře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posedlost láskou v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x