Polnočný klenot přehled

Polnočný klenot
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388732/bmid_polnocny-klenot-mnl-388732.jpeg 4 150 150

Richelle Mead, autorka megaúspešnej série Upírska akadémia, stvorila aj tri príbehy mladých žien s nezvyčajnými osudmi, ktoré sa pretnú práve na Diamantovom dvore. V druhom diele sa vďaka novej rozprávačke Mire, dievčaťu, ktoré sa odvážilo bojovať za svoju slobodu, ponoríte do temného politického podsvetia Cape Triumphu. Vojna donútila Miru opustiť domovinu a nájsť si miesto v novej krajine, ktorá sa k nej však správa nevľúdne. Vrtkavý osud jej dopraje príležitosť uniknúť z nepriateľského sveta a pridať sa k Diamantovému dvoru, ktorý je školou a zároveň obchodnou spoločnosťou. Chudobné dievčatá v nej dostávajú príležitosť zmeniť sa na dámy z vyššej spoločnosti a neskôr si nájsť mocných a bohatých manželov v Novom svete. Mira však aj tu naráža na urážky, a to nielen od dievčat z Diamantového dvora, ale aj od nápadníkov – mužov, ktorým by sa jedného dňa mala oddať. Nájde si však aj skutočné priateľky – otvorenú služobnú Adelaide a ambicióznu práčku Tamsin. Vo dne robí, čo sa od nej očakáva, učí sa etiketu a zvyky, ktoré jej pomôžu získať anonymitu. No v noci sa vydáva na iné chodníčky – a ak niekto odhalí, čo robí, môže ju to na najvyššom súde v Adórii stáť to najcennejšie. Polnočný klenot je výnimočný príbeh dievčaťa, ktoré nemá veľa možností, no odvážne si vytvorí nové, nájde lásku, vášeň, celoživotné priateľstvo a možno aj cestu k slobode.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Midnight Jewel , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polnočný klenot. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

kristynatjxo
10.02.2024 4 z 5

Nečetla jsem první díl, proto mi nevadilo, že se v knize nějaké pasáže opakovaly nebo vysvětlovaly, jak zde někdo občas píše. Mě se děj knížky líbil. Hlavně postava Miri. Přišla mi velmi statečná, chytrá ale i přesto v nějakých věcech trochu tvrdohlavá. Bavilo mě sledovat, vývoj vztahu s dalšími postavami. Hlavně s Grantem. A taky jsem na chvíli zatoužila, aby mi někdo ušil krásné šaty a mohla jsem jít na ples :)
Ráda bych si přečetla další díl, protože styl psaní se mi zamlouval. :)

Sitting-Bull
26.08.2023 3 z 5

Druhý díl série, která je pro mě "špitálovou oddechovkou". Děj popsaný z pohledu Miry byl takévý méně uvěřitelný a více odpovídal schématu "jak chudá dívka ke štěstí přišla", ale jako jo, když člověk nechce moc přemýšlet a chce něco lehce plynoucího, když je mu blbě, tak se to hodí. A od dalšího dílu mě to neodradilo jsem zvědavá na pohled Tamsin.


Julinka679
31.08.2021 4 z 5

(SPOILER) První díl Třpytný dvůr se mi zamlouval trochu více, jelikož jsme se seznamovali s prostředím, postavami a se samotným Třpytným dvorem.
V tomto dílu máme většinou děj popsaný již v prvním díle, na který se díváme z pohledu Miry, které autorka připravila velmi dobrodružný příběh.
Líbil se mi její přerod do lady Aviel ale nejvíce si mě získala její spolupráce a kočkování s Grantem, který ji nakonec požádal o ruku, i když svým vlastním způsobem.
Kamarádský, skoro až sesterský vztah mezi Mirou, Adelaide a Tamsin byl jako obvykle skvělý, jedna pro druhou by udělala cokoliv a jsem ráda, že se autorka touto cestou vydala.
První díl nastavil laťku velmi vysoko a druhý díl se jí zatím drží zuby nehty, uvidíme jaký bude díl další.
Hodnotím 4*, které si za mě kniha zaslouží a doporučuji :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Polnočný klenot v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených211x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených13x
v Knihotéce173x
v Chystám se číst142x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Richelle Mead
americká, 1976
2009  88%Vampýrská akademie
2011  92%Poslední oběť
2011  89%Pokrevní pouta
2011  82%Trápení
2010  91%Stínem políbená