Politika jako povolání přehled

Politika jako povolání https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464243/bmid_politika-jako-povolani-xl4-464243.jpg 4 7 7

Max Weber se ve svém díle zabývá sociologií politiky. Snaží se objektivně a nepředpojatě analyzovat daný stav politiky a hledat jeho příčiny. Přísná kritika poznávacích možností a snaha zaujmouti co možná nejobjektivnější postoj patří mezi charakteristiky této knihy.

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Orbis
Originální název:

Politik als Beruf , 1919


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Politika jako povolání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

martinab_13
06.05.2023 4 z 5

Weberova kniha se zabývá vztahem mezi politikou a etikou a zkoumá otázku, zda by měli být politici řízeni svými osobními názory a přesvědčeními, nebo zda by měli být pouze servisními techniky, kteří se snaží naplnit vůli veřejnosti.

Weberova analýza politického povolání a jeho vztahu k moci je stále velmi relevantní a často se používá v politické teorii a analýze. Weber zde ukazuje, jakým způsobem politická moc ovlivňuje lidské jednání a jak se politická elita vyvíjí v moderních demokraciích.

Celkově lze říci, že "Politika jako povolání" je klíčovou knihou pro každého, kdo se zajímá o politiku a politickou teorii. Weberovy myšlenky jsou důležité pro porozumění moderní demokracie


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Politika jako povolání v seznamech

v Přečtených11x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit2x