Policistka volá o pomoc - problém s integrací nelze vyřešit na ulici přehled

Policistka volá o pomoc - problém s integrací nelze vyřešit na ulici
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288359/bmid_policistka-vola-o-pomoc-migrace-nen-YFc-288359.jpg 4 26 26

Dennodenně se policistka Tania Kambouri účastní v jednom z německých městských sociálních ohnisek policejních výjezdů. Z první ruky popisuje své zkušenosti, prohlubující se neúctu, narůstající násilí a potíže při kontaktu především s mužskými migranty. „Chceme přece být vždy politicky korektní a hlavně se nenechat vyprovokovat... Mně je každopádně otevřené hledí milejší než pokrytectví.“... celý text

Literatura světová Literatura faktu Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Deutschland im Blaulicht: Notruf einer Polizistin , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Policistka volá o pomoc - problém s integrací nelze vyřešit na ulici. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

kopeceli
28.05.2024 4 z 5

Autorka není spisovatelka. Proto jsem nečekala literaturu, ale zajímaly mne problémy, kterými se zabývá, a které jsou patrné i v naší zemi, byť kdo je vidět nechce, ten je nevidí.
Některé části se opakují, čímž nabývají na důležitosti, vyjadřují apel policistky, kterou tato problémy nejvíc trápí. Trošku jsem je potom přeskakovala.
Přesto je to důležité čtení a je velká škoda, že kniha prošla bez většího povšimnutí...

pejty
26.04.2022 odpad!

Pardon, ale toto se prostě nedalo číst. Ze začátku zajímavé, ale během několika stránek se ze zajímavého stalo utrpení. Autorka se neustále opakovala a mám pocit že některé věty, snad i přímo odstavce jsem během knihy našel několikrát, pokaždé jen s malou úpravou. Bohužel prakticky na každé stránce jsem se dočetl, že autorka nechce dávat všechny přistěhovalce do jednoho pytle a že nepíše rasisticky, ale pouze předává fakta, tak jak je vidí. Nestačilo to říci jednou v úvodu knihy? Pak by se ta kniha možná dala číst.

Kniha poukazuje na problém, který nechtějí lidé řešit a zavírají před ním oči, což na knize oceňuji. Bohužel ale co se čtivosti týče, tak za mě naprosté utrpení a ja se nutil do každé stránky. Za mě je tato kniha bohužel knižní odpad.


drakamena
23.01.2022 5 z 5

Podle negativních recenzí na tuto knihu bych řekla, že pravda bolí. A pravda nezkrášlená filtrem politické korektnosti navíc dokáže "sociální romantiky" rozzuřit doběla. Dobře. Měli by ji slyšet častěji.

Za mě skvělá kniha. Osobní zkušenosti, svědectví z první ruky, nepřikrášlený pohled na to, jak se věci mají. Navíc je tato kniha stará už víc než pět let. Neumím si představit, jak to vypadá v Německu na ulici dnes. Chudáci policisti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Policistka volá o pomoc - problém s integrací nelze vyřešit na ulici v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit7x