Polévky, guláše přehled

Polévky, guláše https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538201/bmid_polevky-gulase-663e986a37ca4.jpg 4 1 1

Po prvním dílu, ve kterém jsme se zaměřili na sladké ovocné recepty, vám nyní přinášíme druhý díl s podtitulem NA ZAHŘÁTÍ. Věříme, že v nadcházejících chladných podzimních a zimních dnech se vám tato kuchařka bude hodit. Opět v ní najdete 75 receptů, tentokrát cílených na polévky, guláše, tradiční i méně známé omáčky, ale i teplé dezerty, které dokážou zahřát nejen po těle, ale i na duši. Věříme, že si na nich pochutnáte, že třeba vyzkoušíte hned několik receptů, kterými potěšíte nejen sebe, ale i své blízké, a že čas strávený nad jejich přípravou bude pro vás příjemný a inspirativní. Za recepty bychom rádi poděkovali i našim čtenářům, kteří se o ně podělili. Stejně tak děkujeme i za fotografie, jež k nim autoři zaslali, z nichž některé jsou publikovány i v této kuchařce. Zapomenout nesmíme ani na úsporné tipy, které v publikaci také najdete. Třeba vám některými poradíme či pomůžeme, kde a na čem se dá v kuchyni ušetřit. Tak s chutí do toho a dobrou chuť!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polévky, guláše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Snoopi
11.05.2024 4 z 5

Kuchařka, která stojí za povšimnutí. Autoři - stejně jako do přechozí publikace - vybrali 75 zajímavých pokrmů, jejichž recepty nejsou nijak náročné ani nákladné na přípravu. Inspirovali se převážně českou kuchyní, takže tu najdeme klasiku v podobě bramboračky, křenové, koprové a rajské omáčky, svíčkové na smetaně, kulajdy, hovězího vývaru či španělského ptáčka, znojemské hovězí pečeně či slepice na paprice... Svůj výběr též lehce oživili o jídla, vonící exotikou: vepřové kostky na středomořský způsob, chilli con carne s kořením, sýrový quiche s pečeným česnekem a kadeřávkem, minestrone, indická polévka na zahřátí, luštěninový eintopf...
Jejich recepty vycházejí převážně z vepřového, hovězího a kuřecího masa, ale počítají i s masem sezónním a dietním - kančí guláš, králičí stehna s pikantní omáčkou, srnčí plec na bílém víně... Najdeme zde i pokrmy regionální: valašská kyselice, škubánky - trpalky... a kromě devíti receptů na různé druhy guláše si na své přijdou i vegetariáni, nechybí sladká jídla: polévka z pečeného květáku a mrkve, horké maliny, jablka v županu s vanilkovou omáčkou a další.
Recepty rozhodně nevypadají nijak nudně a fádně už vůbec ne. Jsou doprovázeny barevnými fotografiemi, takže čtenář má opravdu chuť se najíst už jen z pohledu do stránek - osobně si dělám zálusk na pomerančové palačinky s pomerančovou omáčkou :-)
V závěru se nám navíc dostane poučení, jak - a na čem - se v kuchyni dá ušetřit. Kuchařka je to lehká, praktická formátem i obsahem, šikovná do ruky - mohu ji jen doporučit. Jediné, co vytýkám, je nekvalitní papír. Ale vzhledem k té nízké pořizovací ceně... co by čtenář/kuchař ještě chtěl :-)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Polévky, guláše v seznamech

v Přečtených1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x