Pokus o uchopení vánku přehled

Pokus o uchopení vánku https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385207/bmid_pokus-o-uchopeni-vanku-4Eb-385207.jpg 3 12 12

Zkušený autor si pro svou novou knihu překvapivě vybral název, který se vymyká z běžných pojmů, s nimiž se v tomto žánru setkáváme. Jistě tak neučinil svévolně, a přesvědčit nás o tom může závěr titulní povídky: „...Skončili – a šli potom k autům přes dvůr. Drobně mžilo. V poručíku Krestovi to vyvolalo vzpomínku na chvíle, kdy s tímhle zatraceně...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokus o uchopení vánku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

bábuška
13.07.2021 3 z 5

Povídky sice detektivní, ale i postižený "hrdina" ukáže část své duše, o níž je přesvědčen, že je dobrá. To si vlastně myslíme většinou i my o sobě. Trochu rozporuplná kniha.

čef
22.10.2019 4 z 5

Soubor detektivních povídek, které jsou snad malinko jiné, než ty běžné. Autor se asi opravdu snažil uchopit vánek, který vzniká kolem zločinu a pátrání po jeho pachateli. Já to oceňuji, ale možná jiní mohou leccos i kritizovat. Na to však nemám chuť, pro mne převažuje to dobré, nevšední.


Iki1
23.09.2019 2 z 5

V této knize si cením autorovy snahy najít jinou formu uchopení detektivních povídek. Je pravda, že naprostá většina knih cyklu Původní česká detektivka je na jedno použití. Přečteš, odložíš a za týden nevíš, o čem to bylo. Cílkovy povídky v této knize mají alespoň standardní povídkovou formu. Použitý vzletný jazyk mi zpočátku připadal fajn, od třetí povídky mi začal vadit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pokus o uchopení vánku v seznamech

v Přečtených15x
v Doporučených1x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst1x
v dalších seznamech1x