Poklad na Sierra Madre přehled

Poklad na Sierra Madre https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233864/bmid_poklad-na-sierra-madre-UfO-233864.jpg 4 50 50

Poklad na Sierra Madre), westernově laděný román ze života ve středním Mexiku, kdy nemožnost sehnat práci donutí hlavní hrdiny vypravit se za tajemným a pověstmi opředeným zlatým dolem kdesi v pohoří Sierra Madre. Román líčí zhoubné působení zlata na lidskou povahu a na vzájemné vztahy lidí.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Melantrich
Originální název:

The Treasure of the Sierra Madre , 1927


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad na Sierra Madre. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Prazub
06.12.2023 5 z 5

Ze začátku to bylo rozvláčné a moc jsem si od četby nesliboval. Jenže pak se to rozjelo a nešlo nečíst. Je to drsné a i psychologicky moc zajímavé. Nutilo mne to popřemýšlet o ledačems z života. Vynikající psychologicko - dobrodružný román!!!

heavy66
17.12.2022 5 z 5

Drsný western, který napsal Bruno Traven, kapitán Nemo světové literatury. Příběh tří prospektorů hledajících zlato ve vyprahlé pustině mexické Sierra Madre, jejichž skutečné problémy začnou až s jeho nalezením. Černobílou filmovou verzi z roku 1948 s Humphrey Bogartem v hlavní roli mohu doporučit, stejně jako knihu!


kamilk
26.02.2022 4 z 5

Trošička netradičná "indiánka" z prostredia zlatokopov. Vidíme ich úsilie i trápenie, zaujímavá je sonda do psychológie mužov oslepených leskom zlatého prachu. Prekvapí kritický, až ostro odsudzujúci pohľad na kresťanstvo.
Mne sa viac páčila dobrodružná časť príbehu. Po preklopení do dramatickej časti akoby autorovi otupelo pero. gradácia napätia pokrivkáva, dramatické momenty vrcholia až príliš náhle a priskoro. Nič to však nemení na tom, že je to pútavá kniha a kvalitné dobrodružné čítanie. 80%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poklad na Sierra Madre v seznamech

v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit5x