Město lží přehled

Město lží https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410419/bmid_mesto-lzi-le2-410419.jpeg 4 62 62

Poison War série

1. díl >

Poprvé mě strýc otrávil, když mi bylo sedm… Jovan navenek působí jako tichý, nenápadný mladík, který se od ostatních liší jen celoživotním přátelstvím s kancléřovým okouzlujícím, lehkomyslným následníkem. Ve skutečnosti je však mistrem jedů a bylin, vycvičeným ochutnávačem, který má za úkol chránit vládnoucí rodinu. I jeho sestra Kalina za maskou vyrovnanosti a klidu ukrývá život plný lží a tajemství — z nichž některá nezná dokonce ani sám Jovan. Když kancléř nečekaně podlehne neznámému jedu a hlavní město se ocitne v obležení, musejí Jovan s Kalinou vytáhnout do boje proti neznámému nepříteli a zachránit nejen následníka, ale také celé město a zemi. Postupně však zjišťují, že společnost, do níž se narodili a v níž vyrůstali, má dvě tváře a vedle krásy a civilizovanosti vládne jejich světu také tyranie a zrada. Nebezpečí číhá na každém kroku a starodávní duchové země se probouzejí… a velmi se zlobí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

City of Lies , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město lží. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Knihomolka_09
14.09.2023 5 z 5

Skvělý děj, kniha vás ze začátku bude mást, ovšem stojí to za to.

Fidibus
10.02.2023 3 z 5

Stálo mne dost sil to dočíst. Vlastní nápad se zápletkou se mi výsledně líbil, ale je to takové rozvleklé, spousta děje a postav. Je to vlastně detektivka, kdo otrávil panovníka s jeho ochutnavačem a jak, což řeší jejich synové spolu s útokem vojska vesničanů. Postupně rozplétají, proč se to děje, do situace se promítá i chudoba a víra části obyvatel. Na konci se bojuje a nic není tak, jak se zdá. Za vším stojí touha po moci.
Do dalšího dílu už nejdu.


evilunicorn
17.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Obrovsky nedoceněná a neprávem přehlížená fantasy.Celý ten příběh v obklíčeném městě má nápad i náboj. Poměrně slušně popsané rostoucí napětí mezi komunitami a akčnější scény bojů zvedají tuhle knihu vysoko nad průměr. Jediné co mi vadilo bylo nezodpovězení některých otázek.. Jaký jed byl tedy použit? Co se dělo na farmách na venkově?Kdo podporoval Aven?Nezbývá než si počkat na další díl..

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2018 - Aurealis Award (Best fantasy Novel)


Kniha Město lží v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst169x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Sam Hawke
australská
2019  83%Město lží
2022  75%Říše zrady