Pohraničníci na Alaji přehled

Pohraničníci na Alaji
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227819/bmid_pohranicnici-na-alaji-D1v-227819.jpg 4 3 3

Soubor povídek (Pohraničníci na Alaji, Gríšův amulet, Přeprava, Nečekané zdržení, Pohraniční rota v Dvouříčí, Legenda o Dymském) , v nichž sovětský autor zachycuje svérázný přírodní a národní kolorit vysokohorských oblastí Alaje a dramatickou atmosféru let, kdy se zde ustalovaly hranice sovětského státu.

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

V moji molodyje gody ; Vremja za nas , 1955


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohraničníci na Alaji. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

mgeisselreiter
18.02.2017 3 z 5

Po přečtení výborného románu Nissó, dívka ze Siatangu jsem vyhledal další knihu autora a dostal se k této. Ukázalo se, že autor je vpravdě sovětským člověkem, neb celou tuto knihu prostupuje oslava budování socialismu a nezapomíná se také na obranu vlasti před imperialistickými bandity. Kdo vyrůstal nebo žil před rokem 1989, tomu je vše jasné, mně se navíc z toho dělalo občas až špatně. Mladší generace mohou být propagandou snad i trochu negativně ovlivněny.
Dobrodružná cestovatelská vyprávění ze střední Asie mají své kouzlo, jsou i pro současné čtenáře pozoruhodným svědectvím doby s exotickým kouzlem. Je škoda, že takový člověk, jaký Luknickij byl (cestovatel a dobrodruh), se takovým výrazným způsobem zaprodal (ať už dobrovolně nebo z nutnosti) režimu. Přitom jde o velmi dobrého spisovatele, jehož dílo je tímto nenávratně ušpiněno a poznamenáno. 60%, 18.2.2017.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pohraničníci na Alaji v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce3x
v Chci si koupit1x