Podvedená přehled

Podvedená https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345670/bmid_podvedena-gw0-345670.jpg 4 329 329

Kate Linville a Caleb Hale série

1. díl >

Scenárista Jonas Crane doufá, že v osamělém domě v yorkshirských slatinách unikne hrozícímu syndromu vyhoření. Doprovází ho manželka a jejich malý syn. Trojice však netuší, že ve stejnou dobu hledá jistý nebezpečný kriminálník na útěku před policií bezpečnou skrýš: Denis Shove je v podezření, že brutálně zavraždil policistu Richarda Linvilla. Kate Linvillová, dcera oběti a vyšetřovatelka ze Scotland Yardu, ztratila v otci jedinou osobu v životě, k níž měla citový vztah. Na vlastní pěst se pokouší zločin objasnit. Přitom zjišťuje, že její milovaný otec nebyl tím mužem, za kterého ho považovala. Přichází dramatické pravdě na stopu – a netuší, že rodině Cranových již začal závod s časem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podvedená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (110)

asam
03.04.2024 3 z 5

Chvílema jsem se ztrácela. Dočetla jsem. Ale někdy méně znamená více.

pearlness
25.07.2023 3 z 5

I pro mne bylo setkání s autorkou Charlotte Link náhodou. Koupila jsem si v "super akci" její knihu Zmizení nevědouc, že se jedná o 2. díl. První díl, knihu Podvedená, nebylo lehké sehnat. Nová kniha už na pultech není.

Nemohu říct, že by se kniha Podvedená, slibující mysteriózní zločin, četla špatně. Autorce se velmi dobře podařilo propojit dvě příběhové linie, a nedá se ani vytknout námět, který byl, v dnešní záplavě thrillerů, originální. Nicméně ... mám ke knize tři výhrady (za které strhávám hvězdičky):

1) Hlavní postava, vyšetřovatelka Kate. Už dlouho se mi nestalo, že by mi byla hlavní hrdinka tak nesympatická. Zakomplexovaná od hlavy až k patě, a na to, že je vyšetřovatelkou ze Scotland Yardu, což autorka několikrát nezapomene zmínit, dělá jednu chybu za druhou. A co mě úplně dostalo, stačí v půlce knihy změnit účes a z hlavní postavy se stává zcela jiný člověk i detektiv.

2) Intuice všude, kam se podíváš. Téměř všechny postavy, od vyšetřovatelů po bezdomovce, mají "nevysvětlitelnou" intuici. I když to by spadalo pod termín "mysteriózní", mám takový pocit, že když Charlotte Link neví, jak něco vysvětlit, rozuzlit, vnukne postavě šestý smysl. S tímto darem by mohla autorka více šetřit.

3) Chyby v textu. Chybějící písmenka ve slovech, nesmyslná slova a gramatické chyby. Chápu, že se sem tam dá něco přehlédnout, ale na mě je jich na jednu knihu hodně.

Autorce dávám ještě druhou šanci, nejen kvůli tomu, že už 2. díl mám :-D Třeba mě nová Kate překvapí.


marti7729
07.07.2023 4 z 5

Prvni setkani a tak trochu nahodne s touto autorkou. Super detektivka s prima zajimavou zápletkou. Moc me bavila a cetla se sama. Je to spis takova oddechovka, milovnici severskych detektivek by meli asi jiny nazor, ale na leto idealni knizka :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29.5. - 9.6.)

30.05.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podvedená v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených454x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených18x
v Knihotéce232x
v Chystám se číst249x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

thrillery Yorkshire

Autorovy další knížky

Charlotte Link
německá, 1963
2013  83%Zapomenuté dítě
2013  82%Šmírák
2014  83%V údolí lišek
2017  85%Podvedená
2020  84%Zmizení