Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu přehled

Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59444/mid_podivuhodny-pribeh-viktora-bambase-GNv-59444.jpg 3 17 17

Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb Škola optimismu Zábavně a inteligentně napsaný příběh historika, který při svých bádáních objeví recept alchymisty na smrtící kulku a nápoj lásky. V roce 1969 měl vyjít román s fantastickými prvky Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb Škola optimismu, avšak vydání bylo na poslední chvíli zakázáno. Jde o příběh učitele a kulinářského labužníka Bambase, do jehož života rázně zasáhne objev prastaré knihy s alchymistickými recepty. Patrná je autorova radost z vyprávění, ostatně autor sám do děje často promlouvá jakožto všemocný vypravěč, který musí pečlivě volit, jakou část příběhu čtenáři odhalí a jakým způsobem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

babicka_amalka
01.05.2024 2 z 5

tentokrát se k oslavným komentářům nepřipojím - mně naopak styl vůbec nesedl a přišlo mi to takové poněkud upocené;

janka84
07.04.2024 4 z 5

Líbil se mi styl, jakým je kniha napsaná. Žádnou podobnou jsem zatím nečetla. Zajímavá, i když příběh sám o sobě byl slabší.


Lischka
20.10.2022 4 z 5

Krásný poetický a hravý příběh. Knížka mi velmi sedla do vkusu a nálady. Milé mi byly kulisy staré Prahy i to, že zde poznáváme jen několik postav, zručně vykreslených. Pro mě vynikající chuťovka. Ocenila jsem i zvláštnůstku ve formě kapitoly, která nemá být psána pro své číslo. Závěr byl na mě trochu překotný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

02.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu v seznamech

v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x