Pod Zelenou bránou přehled

Pod Zelenou bránou
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410226/bmid_pod-zelenou-branou-Krc-410226.jpg 3 35 35

Život se obvykle ubírá jinými cestami, než jak si člověk vysní... O tom se přesvědčí i Terka. Má konkrétní představy o svém životě, má odpovídající vzdělání, věno, stává se majitelkou obchodu s látkami na pardubickém náměstí... Zkrátka typická představitelka mladé dámy z vyšších společenských kruhů druhé poloviny 19. století. Její osud se ale vyvíjí jinak, než si představovala. Nehodlá být jen příštipkem svého muže. Manželství ji nenaplňuje tak, jak očekávala, proto využije jak svůj vzhled, tak společenský šarm a inteligenci... Přímo v domě Pod Zelenou bránou začíná výjimečný životní příběh vzdělané, emancipované a ve své době mimořádně úspěšné ženy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod Zelenou bránou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

S.H.
08.08.2023 5 z 5

Byla to oddechová kniha, nestřídalo se tam veliké množství postav, neskákalo se v obdobích a celkově mám z knihy příjemný pocit.

cherubinka
11.02.2023 1 z 5

(SPOILER) Knížku jsem si náhodně půjčila v brněnské knihovně. Byla vystavena a zaujala mě názvem a obálkou. Od Pardubic pocházím, v Pardubicích jsem strávila na školách 18 let.

Ale začíst jsem se nemohla. Popis se paní autorce upřít nedá, ale karieristka Terka, která toužila po Pardubicích a nakonec dosáhla čeho chtěla, se ještě zhoršila. Pořád neměla dost. Takže na mě nechala dojem rozmazleneho spratka, kterému se nikdo nezavdeci.

A obsah? Popis je pěkná věc, ale v určitém místě se kniha zasekla na Růžičkovém bále, Jiřinkovém bále a parfosních honech. Bosna to zachránila, ale ten konec...

I smrt dcery s Terkou nijak výrazně nehnula a jen litovala svého života, paradoxně toho, co od malička chtěla.


Evikkurcik
02.02.2023 2 z 5

Četla se mi dobře, jen mi vadilo neustálé omýlání jak chce být bohatá

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

05.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pod Zelenou bránou v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě8x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x