Po pravdě přehled

Po pravdě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499966/bmid_po-pravde-hOo-499966.jpeg 4 246 246

Po pravdě… všichni lžou. Lucy Harperová je talentová spisovatelka a autorka několika bestsellerů, díky kterým získala slávu, peníze i miliony fanoušků. Kromě toho má Dana – zneuznaného a žárlivého manžela, jehož pokusy stát se spisovatelem nedopadly valně. Teď Dan zmizel, a navíc to není poprvé, kdy se ztratil někdo z Lucyina okolí. Před třiceti lety zmizel i její bráška Teddy a nikdy ho nenašli. Lucy, jediná svědkyně, si o tom, co se stalo, bezradně vymýšlela jeden příběh za druhým. Vyšetřující detektiv zuřil a její rodiče propadali zoufalství. Právě tehdy zjistila, že dokáže vyprávět poutavé příběhy, a ze svého talentu těží dodnes. Z Lucy se však stala dospělá žena, která se nemůže věčně skrývat za smyšlenými historkami. Celý svět ji pozoruje, její život je pod drobnohledem… život plný příběhů, z nichž některé jsou uvěřitelnější, jiné už méně. Mohla tenkrát Teddymu ublížit? Zabila svého muže? Přichází chvíle, kdy Lucy Harperová konečně řekne pravdu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

To Tell You The Truth , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po pravdě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

petra3242
11.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Přijde mi, že Gilly je asi jako Lucy, představuju si situaci, že napsala knížku, ale pak ji bylo řečeno , že se nebude dobře prodávat, ať ten konec předělá...
Docela si dovedu představit, že by to dopadlo následně: Lucy s rozdvojenou osobností zabila ve vzteku jak Teddyho (však to i řekla...) tak i Dana.
Nicméně ten zvláštní konec knize neubírá na čtivosti. Mně se líbila. Jen jsem se moc chtěla dozvědět, jak to bylo s Teddym a ono (asi) nic.

michaela.22
02.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila. Děj možná mohl na někoho působit zdlouhavě, ale za sebe mohu říct že to bylo akorát. Měla jsem několik odhadů jak kniha dopadne a realita byla jiná. Od první stránky čtivé a snadno se dalo orientovat v ději i postavách. Líbil se mi i poněkud otevřený konec, který nechává pro čtenáře možnost uzavřít děj dle sebe.


čef
05.02.2024 4 z 5

Zklamán jsem nebyl. Příběh byl sice vycpán o mnoho stránek, ale výsledek stál přeci jen za přečtení. Schizofrenní spisovatelka je pod velkým tlakem a odolává podezření z dvojité vraždy. Rafinovanost příběhu tedy tkví v drsné zápletce a osobě hrdinky, která trpí hlasem ve svojí hlavě. Není to tedy kniha, která mne nějak o něčem osvítila, ale pro jisté prvky příběhu ji také neodsuzuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

07.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Po pravdě v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených337x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených4x
v Knihotéce219x
v Chystám se číst197x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech5x