Plavci na Sázavě přehled

Plavci na Sázavě https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131496/bmid_plavci-na-sazave-lgG-131496.jpg 4 29 29

Plavci na Sázavě série

1. díl >

První díl románové kroniky z rodného Posázaví. Plavecká osada v dolním Posázaví už neexistuje. Sázavští voraři už neplaví dříví, už nevzdorují každoročním záplavám, už neshánějí obživu. Zůstaly po nich však příběhy naplněné romantikou těžké vorařské práce, prastarými rodovými nenávistmi, láskami i tragédiemi. Příběhy konce minulého a začátku tohoto století, neopakovatelné a plné zašlých romantických vůní. Na knihu volně navazuje druhý díl románové kroniky: Opuštěná řeka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plavci na Sázavě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Naďa2411
11.12.2023 5 z 5

V aknize jsem si poslechla příběh vlastně kroniku o vorařské dřině. Sázava by mohla vyprávět - kolik s vodou s ní odplavalo slz, kolik dřiny, kolik bojů o práci. V knize je vyprávěn osud nenaplněné lásky. Děj je velmi pěkný, o životě a nenávisti plavců.

Hledam94
21.12.2022 4 z 5

Posloucháno jako výborná rozhlasová hra. Tvrdý život vorařů, ohromný cit pro jejich furiantství, čekal jsem veselejší vyústění, které nepřišlo.Výborný, i když trochu pozapomenutý autor.


Pavelpi
01.01.2022 5 z 5

Po dlouhé době jsem se konečně dostal i k mému oblíbenému spisovateli. Kniha je moc pěkně napsaná a dokáže nás zatáhnout do prostředí vorařů. Tohle řemeslo už dávno zaniklo, ale přesto si myslím, že je dobré si knihu přečíst, aby jsme věděli, jak tvrdě a drsně se v té době žilo, milovalo a také umíralo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Plavci na Sázavě v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x