Planeta idiotů přehled

Planeta idiotů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466248/bmid_planeta-idiotu-8Ds-466248.jpg 5 290 290

Apokalypsa přišla s širokým úsměvem, ve kterém na nás cenila zuby. Nebyla to žádná hollywoodská kosmická šupa, žádný asteroid nebo supervulkán. Byla nenápadná a plíživá a lidstvo ji vlastně ani nepostřehlo. Nikdy nezapomenu na tu ženu v metru. Byla první a hlas měla jako zvon. Později se k ní přidali další. Stovky tisíc. Miliony. A nakonec miliardy. Byl jsem u toho. Od nesmělého začátku až po trpký konec. A tohle je záznam toho, co jsem viděl a co jsem prožil – moje osobní kronika konce světa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Planeta idiotů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (121)

666Jitka
11.04.2024 5 z 5

Výborný počin PostApo Romana Bureše má skvělou zápletku i poselství. Interesantní příběh, který si bere na mušku lidskou nadutost, bezohlednost a egoismus, který nás jednou přivede do záhuby, je napsaný s jistou dávkou lehkosti a černého humoru, i když řeší závažná civilizační témata. Lidstvo jako takové je ten nejhorší virus, který mohl naší krásnou Modrou planetu napadnout a jednou dojde k jeho zkáze, možná spíše nevyhnutelné sebedestrukci - stejně si nic jiného, vzhledem k tomu, jak se chováme k Matce Zemi a Přírodě, nezasloužíme. Je paradoxní, jaké krásné věci umí člověk vytvořit a zároveň vše ničit a nechávat za sebou jenom zkázu a zmar.

petr_
10.03.2024 4 z 5

Tato kniha se mi vůbec nelíbila, ačkoliv byla dobře napsaná, i téma bylo zajímavé. Mnozí lidé si myslí, že musíme chránit přírodu, ale sobecky si pod tímto termínem představují pouze prostředí, ve které jsme schopni žít a které si přesto ničíme. Ale příroda přetrvá i po zániku člověka, i když bude úplně jiná. Příroda bude existovat i bez člověka, ale opačně to nefunguje.
Navíc o ekosystémech toho víme tak málo, že scénář zániku lidské civilizace tak jak je popsaný v této knize je taky možný.


Bargud
12.02.2024 4 z 5

Snad se Matce ubráníme, nějak. Protože už se delší dobu pomalu, ale zato efektivně, všude rozlézá. Třeba už bude před idioty úniku jen na jiné planetě? Ale známe, že se infiltrují a následně šíří debilitu všude. Víme, jak dopadl třeba podmořský ráj v Rapture...
A před šílenstvím není úniku ani pro nás, krvelačné pistolníky; jak fanatici s opovržením nazývají.
Takže až Agrofert dá všechny své zisky na nesmyslné aktivistické účely, a Babiš dobrovolně předá žezlo nějakým zfetovaným marxistům (kteří po něm už už natahují své obě levé pracky...), doufám, že ve skutečnosti už lidstvo začne znova někde jinde, daleko. A tentokrát úplně bez idiotů. Bez zhoubného liberalismu. Ať žije meritokracie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (8)

Až jednou zase budeš mít ženu, nestyď se přiznat, že je chytřejší. Může ti to zachránit život.


Všechny bych vás láskou SEŽRAL!


...proč by se mimozemšťani obtěžovali s invazí? Přeci jim stačí rozšířit ňákej virus a počkat až vychcípáme.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Planeta idiotů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených342x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených26x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

humorné sci-fi

Autorovy další knížky

Roman Bureš
česká, 1975
2015  85%Propast času
2019  90%Inferium
2020  84%Říše
2016  89%Císařovna
2018  92%Impérium