Pláň Tortilla / Na plechárně přehled

Pláň Tortilla / Na plechárně https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57821/bmid_plan-tortilla-na-plecharne-wYj-57821.jpg 5 86 86

Dvě novely o lidech z periférie společnosti. První (Pláň Tortilla, 1935) líčí úsměvné příběhy tuláků, kteří najdou přístřeší na pokraji kalifornského městečka. Druhá (Na plechárně, 1945) kreslí pestrý obraz obyvatel konzervárenské uličky přímořského městečka v Kalifornii, lidiček, jež společnost vyvrhla.

Literatura světová Novely
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Tortilla Flat / Cannery Row


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pláň Tortilla / Na plechárně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Marfulka007
12.11.2023 5 z 5

Nepřestávají mě udivovat Steinbeckovy nádherné popisné pasáže a neuvěřitelné metafory. Nakonec se to krásně četlo, přestože to tak na první dobrou nepůsobilo, a k postavám obou novel jsem si našla svou cestu.

deirdre
27.10.2020 5 z 5

Hneď po prečítaní Ovocia hnevu som nabehla do jediného antikvariátu v našom meste a ulovila si tam túto útlu knižku. Nebolo to presne to, čo som hľadala, ale tak, knižka na jeden víkend, myslela som si. Ako som však veľmi rýchlo zistila, bola by to veľká škoda pre mňa, a až neúcta k tým fantastickým chalanom z Pláně Tortilla alebo z uličky Na Plechárně, keby som si ich pozorne nevypočula. A že je čo počúvať a nad čím sa zamýšľať. A pritom sa kráľovsky baviť! Som nesmierne rada, že mám túto útlu knižku doma.


Greenfingers
24.10.2020 5 z 5

John Steinbeck napsal své novely s velkou lehkostí, hravostí a poetikou. Osudy lidiček z periferie společnosti ukazují, že ačkoliv byl jejich život nelehký, brali ho s optimismem a humorem. Radovali se z každé drobnosti a ve snaze činit dobro svým bližním nezříkali se ničeho, ani menších či větších nepravostí.
Oceňuji také výborný překlad pana Hilského, který zachoval poetičnost jazyka obou novel.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pláň Tortilla / Na plechárně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených11x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x