Pistole míru přehled

Pistole míru https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108646/bmid_pistole-miru-WU0-108646.jpg 4 92 92

Farin a Holan série

< 2. díl

Sci-fi román o podivuhodném a pestrém životě vynálezce, který objevil paprsky života a smrti, je začátkem ságy budoucnosti od klasika české sci-fi. Román předchází trilogiím Kapitán Nemo a Zápas s nebem.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pistole míru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

vlkcz
18.05.2023 4 z 5

Nemůžete po mně chtít objektivitu, proto moje hodnocení berte s rezervou. Na Troskovi jsem vyrůstal, takže se prostě nostalgii ubránit nejde. :-)
Objektivně jde stěží o průměr. I když záleží na tom, co člověk očekává. Přeci jen jde o fantastiku z období protektorátu (a překvapuje mě, jak moc češství a obecně slovanství v knihách je) a když přihlédnu ke světové konkurenci té doby, tak to konkurenceschopné je. Příběh není úplně plynulý, spíš jde o sled epizod, občas oddělených větší časovou mezerou. Při čtení se mi pak často vybavovaly Rychlé šípy nebo mayovky, které jsou také tak naivně černobílé. Ale jako nenáročná oddychovka dobré.

Richie1
17.04.2023 4 z 5

V podstatě se jedná o dobrodružný román, s prvky science-fantastiky, cestopisu, romantiky či pokusu o politické zhodnocení vývoje světa. Na svou dobu (před více než 80 lety) to bylo jistě zajímavé čtení, dnes je to spíše úsměvná záležitost, která ale nepostrádá určité morální poselství. Z nostalgie dávám 70%.


coquus
16.04.2022 4 z 5

Z pohledu dnešní doby se příběhy jeví poněkud naivní a hodně přímočaré. Člověk tak nemusí přemýšlet, jak to asi dopadne nebo jestli hlavní hrdina vyvázne bez úhony, protože tady jsou pravidla hry jasně daná. To vše z knihy dělá příjemně nenáročné, přesto však kvalitní odpočinčové počtení, které je navíc psané čtivým jazykem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pistole míru v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených127x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených9x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x