Pikové eso přehled

Pikové eso https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507090/bmid_pikove-eso-OR4-507090.jpeg 4 57 57

Co když všechny karty hrají proti vám? Vítejte v soukromé prestižní akademii Niveus, kde se na začátku školního roku objevil anonymní vyděrač. Říká si Eso a rád vynáší na světlo temná tajemství zdejších studentů. Jeho terčem se stanou dva na první pohled úplně rozdílní žáci. Tichý talentovaný hudebník Devon se však ze dne na den stane terčem pozornosti celé školy, když Eso zveřejní jeho intimní fotografie. Naopak ambiciózní premiantka školy Chiamaka je na pozornost zvyklá. Nikdy se nebála získat všechno, co chtěla, jenže všichni spolužáci brzy poznají cenu, kterou za svou moc zaplatila. Devon a Chiamaka nemají zdánlivě nic společného, ale někdo si je vybral, aby je veřejně zničil. Někdo, kdo má všechna esa v rukávu. A má s nimi v plánu mnohem víc než jen nevinnou středoškolskou hru…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Ace of Spades , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pikové eso. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Fortuna7
30.03.2024 4 z 5

První polovina mě moc nebavila a úplně mi nesedli hlavní hrdinové, takže jsem se do čtení nutila. Pak ale, cca 150 stran před koncem, přišel úžasný zvrat a celý můj názor na knihu se otočil. Chtěla jsem vědět, jak se to celé rozuzlí a kdo za čím stojí. Při čtení mi běhal mráz po zádech a příběh se stal neskutečně osobním a aktuálním.
Pikové eso je kniha, která může mnohým otevřít oči a jen kvůli pomalému začátku nedávám plný počet hvězd.

cestina_s_linus
02.01.2024 2 z 5

Nebudu rozebírat děj, protože bych v jedné větě vyspoilerovala to, co čtenáře čeká na cca 400 stranách...

Já jsem se během čtení dost trápila. Autorka sice napsala thriller, ale ten je tak přeplácaný, že od konce první třetiny knihy bylo jasné, jak kniha dopadne. Po půlce knihy mě nic ani nešokovalo... a ten konec? To bylo dost “líné zakončení...

Na postavy jsem se nemohla vůbec napojit. Všichni jsou povrchní a řeší jen sebe. Chi je namyšlená a zakomplexovaná, D se točí v myšlenkovém kruhu a furt brečí.

Čtení bych si asi užila mnohem více, kdyby otázka rasismu a LGBT byla podána trošku jiným způsobem. Naopak na mě kniha působila dojmem, že autorka si prošla něčím ošklivým, a proto jsou všichni “bílí fanoušci bílých plášťů a špičatých čepic.

Ve výsledku mě kniha přesvědčila o tom, že kdo si chce pojistit, aby mu vyšla kniha, tak tam narve tyto motivy...


roso.mak
14.10.2023 3 z 5

Mám takové rozporuplné pocity.

Na jednu stranu jsem tu knihu fakt sežvejkala skoro na posezení, na druhou stranu je na téhle knize hrozně vidět, jak si na tom autorka léčí vlastní bebíčka. Dokonale to dorazila tím těžko uvěřitelným koncem, který je natolik jako vystřižený z Disneyho, že tím absolutně zabíjí diskuzi na nějaké vážnější téma.

Na druhou stranu je otázka, zda to celé nepotřebovala udělat stravitelnější pro svoje původní publikum. Tam si v tehlech narativech dost libují.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pikové eso v seznamech

v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených3x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech5x