Pieseň zajtrajška přehled

Pieseň zajtrajška https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364805/mid_piesen-zajtrajska-P4O-364805.jpg 4 245 245

Tom sa do Alice zaľúbil na prvý pohľad. Tušil, že to s ňou nebude ľahké, no Alice je prírodný živel, slnečný lúč v šedivom svete. Navonok by sa mohlo zdať, že sa narodila pod šťastnou hviezdou, no Alice nie je ako iné ženy. Jej život je zložitý, nepredvídateľný, ťažký. Trpí vrodenou nevyliečiteľnou chorobou, cystickou fibrózou, a uvedomuje si, že si musí užívať každý deň, lebo kedykoľvek môže byť jej posledným. Napriek tomu Alice nemá rada ľútosť. Nechce počúvať, že je statočná, hoci v skutočnosti taká je, ba obdivuhodne hrdinská. Túži jedine spievať. Odmalička jej hovorili, aby sa ani nepokúšala plniť si nejaké sny. I keď od života dostala zlé karty, rozhodla sa nevzdať a nepočúvať rady iných. Nakoniec sa jej napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu podarilo získať nahrávaciu zmluvu od najvýznamnejšej hudobnej spoločnosti Sony a v roku 2002, krátkou pred smrťou, jej vyšiel prvý album s príznačným názvom Daydream (Snívanie). Dojímavý príbeh nevšednej mladej ženy o víťazstve ducha nad nepriazňou osudu je inšpirovaný osudom talentovanej anglickej speváčky a skladateľky Alice Martineuovej, ktorá v roku 2003 vo veku 30 rokov zomrela na cystickú fibrózu. „Nie je to román o zomieraní. Verím, že je to román o živote skutočne výnimočnej mladej ženy,“ napísala autorka.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

A Song for Tomorrow , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pieseň zajtrajška. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (98)

iv.ča
09.09.2023 5 z 5

Nádherná kniha, opravdu jsem prožívala s touto knihou spoustu emocí. Na této knize je cítit, jaká byla a je hmatatelná láska rodiny, přátel a Alice. Alice je anděl. Rozhodně doporučuji si pustit na YouTube její písničky a vidět jí. Její hlas je překrásný a ona sama také.

Karin94
22.04.2023 4 z 5

Kniha je inšpirovaná životom speváčky Alice Martineu, ktorá žiaľ vo svojich tridsiatich rokoch, po vydaní prvého a jediného albumu Daydreams podľahla cystickej fibróze (CF).

Kniha bola nielen srdcervúcim, ale aj veľmi zaujímavým čítaním, pretože sa dozvedáme, čo všetko cystická fibróza obnáša. Pre mňa ako nováčika, čo o tej chorobe počul v živote možno len 3x a nikdy predtým ju nevyhľadával, to bolo až príliš bolestivé čítanie.

Táto kniha nie je o umieraní. Je o túžbe po spievaní, o modelingu, o milovaní, o žití a riskovaní, ale hlavne o túžbe ísť za svojim snom, nech máme v ceste akékoľvek prekážky.

Chcem, aby ľudia počuli môj hlas, Pete, aby pri mojom speve niečo cítili. Moja budúcnosť, môj zajtrajšok je neistý
To nehovor, Alice
Ale je to tak. Musím po sebe niečo zanechať.. Moje piesne zajtrajška Nech sa so mnou stane čokoľvek, hudba bude žiť ďalej.

Ak budete niekedy fakt na dne, kedy si budete myslieť, že horšie byť už nemôže, tak mi verte, že môže. Táto kniha je toho príkladom. Stačí si pokaždé otvoriť tento príbeh a hneď si začnete vážiť život taký aký je.

Určite máš ešte dva roky, ale keby sa ma niekto spýtal, či budeš žiť ešte päť rokov, nevedel by som mu úprimne odpovedať.

Alice ty si ukázala, ako sa dajú plniť sny aj cez CF a aj keď si to nemala rada, bola si pre všetkých statočná a tak veľmi bojovná. Milovala si život celým svojím srdcom, dúfala si, verila si a chcela si toho dosiahnuť veľa, ale bohužiaľ nebolo ti dopriate. Ďakujeme za tvoje piesne, Alice, nech tvoj hlas a posolstvo znejú naveky.

Veľmi silný príbeh so smutným koncom, ktorý si budete ešte veľmi dlho pamätať.


Makuliiina
15.04.2023 5 z 5

Píseň zítřka jsem si koupila ve výprodeji a vlastně jsem od ni neočekávala nic extra. O to víc jsem byla později překvapena, jaký příběh se mi dostal do ruky. Strhující, těžká tématika spojená s onemocněním cystickou fibrózou a na závěr zjištění, že byla kniha napsána dle skutečné události. Nemám slov, zařadila bych do povinné literatury. Jednak se kniha výborně četla a zároveň vedla k zamyšlení. Úžasné, doporučuji z celého srdce!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (16. - 29. července)

16.07.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pieseň zajtrajška v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených330x
ve Čtenářské výzvě72x
v Doporučených29x
v Knihotéce270x
v Chystám se číst229x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech2x