Loučení s Lennoxem přehled

Loučení s Lennoxem https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38006/louceni-s-lennoxem-38006.jpg 4 163 163

Phil Marlowe série

< 6. díl >

Marlowe najde opilého muže, ležícího v bezvědomí před nočním klubem. Z něj se vyklube válečný veterán Terry Lennox, který má problém. Marlowe ho odveze za hranice a po návratu se dozví, že Lennoxova bohatá manželka byla minulou noc zavražděna a hlavním podezřelým se stal její uprchlý manžel. O Lenoxxův osud se zajímá i Eileen Wadeová, žena populárního spisovatele, a když je zavražděn i on, Marlowe usoudí, že je to příliš mnoho náhod najednou, a začne pátrat po tom, co oba případy spojuje.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Riopress
Originální název:

The Long Good-Bye , 1953


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loučení s Lennoxem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

katka134
28.09.2022 5 z 5

R. Chandler považoval tuto knihu za svou nejlepší. I mě detektivka s dobrou zápletkou a nezvyklým Marlowovým projevováním přátelství a nostalgie, vždycky poteší.

petrarka72
28.08.2021 5 z 5

"Francouzi na to mají úsloví. Ti bídáci mají úsloví na všecko a vždycky mají pravdu. Rozloučit se znamená trochu umřít."
Chandler nic lepšího nenapsal (možná kromě některých povídek - Počkám na tebe, kupříkladu). Věcnější než v předchozích románech, s příjemnou dávkou humoru, s obvyklými atributy - proměnlivostí identit, balancováním na hraně zákona a opatrnou spoluprací s oficiálními sluhy spravedlnosti, korupčním chováním zdánlivě spravedlivých, gangsterskými proti- nebo spoluhráči, využíváním služeb ne vždy čistých žurnalistů, prolínáním případů, jednoznačností viny, ale nejednoznačností jejích příčin, bazírováním na detailech, které otevřou nečekané dveře do labyrintu zdánlivě srozumitelného případu a zcela převrátí jeho perspektivu... Opět nikdo není takový, jak se jeví na začátku - ale tentokrát to není zdrojem cynismu, ale jen tak tak zvladatelného smutku, možná až lehkého zoufalství; ze ztraceného přátelství, ztracené možnosti lásky, ztraceného času... Nejpřínosnější zastávka na cestě světem Raymonda Chandlera.


CharlesWard
19.08.2021 2 z 5

Po přečtení se cítím asi stejně nakrknutě, jako po přelouskání Playbacku. Něco tomu prostě chybí a nemůžu přijít na to co to je.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1955 - Edgar Allan Poe Awards (Best Novel)


Kniha Loučení s Lennoxem v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených212x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených12x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech6x