Petr a Jan / Studie, črty a korespondence přehled

Petr a Jan / Studie, črty a korespondence
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57331/bmid_petr-a-jan-studie-crty-a-koresponde-O01-57331.jpg 4 4 4

První svazek spisů velkého francouzského realisty obsahuje román Petr a Jan (1883), líčící tragédii francouzské maloměšťácké rodiny, dále výbor z Maupassantových teoretických prací o literatuře, ukázky z jeho cestopisných knih i drobných obrázků ze života a konečně výběr korespondence s Flaubertem, matkou a přáteli. Úvodem je otištěna obsáhlá studie o Maupassantově životě a díle.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petr a Jan / Studie, črty a korespondence. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

ziriant
06.05.2020 3 z 5

Dlouhá a výživná předmluva Otakara Nováka. Petr a Jan pěkné komorní dílo, jen ten konec se mi úplně nezdál. Zbytek z knihy mě příliš nebavil, bylo by vhodnější mít korespondenci zasazenou do nějakého životopisného rámce. Ale někomu to takto může stačit. Hodnotím tedy knihu jako celek (za složení Maupassant nemůže).

ejwa1937
25.08.2016 4 z 5

Náhodný výběr v knihobudce velice potěšil, i když je pravda, že tu korespondenci jsem místy přeskakovala. Nedalo mi to a přečetla jsem ji za jediný den. Jsem ráda, že nakonec to snad dobře dopadlo. Život je občas zapeklitý...


WEIL
12.09.2011 5 z 5

S velkým zájmem jsem si přečetl především soukromou korespondenci Guy de Maupassanta s G. Flaubertem a s matkou a přáteli.

Důvod je jasn. dílo, to si přečtu kdekoli, ale jaký vlastně byl tenhle autor člověk, a jaký měl lidi kolem sebe, to se člověk nejvíc dozví z korespondence či deníku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Petr a Jan / Studie, črty a korespondence v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst1x