Pět ročních období přehled

Pět ročních období https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419448/bmid_pet-rocnich-obdobi-mfI-419448.jpg 4 67 67

Někdy musíme něco ztratit, abychom nalezli, co jsme nehledali... Protagonista Pěti ročních období, Filip Trezner nikdy neměl vlastní fantazii. Možná proto tak snadno přilnul k Sylvii, která měla představivosti, víry i naděje na rozdávání. Když Sylvie umírá, ví, že aby se Filip úspěšně prokousal všemi fázemi smutku, bude si tyto schopnosti muset osvojit sám. Ve chvíli, kdy se svět vytvořený, snový, pohádkový prolíná s tím skutečným, ani Filipovi nezbyde, než začít přetvářet nicotu k obrazu svému. Jinak by totiž mohl ztratit nejen svou ženu, ale i dceru. Pět ročních období nabízí možnost vyrovnat se se ztrátou skrze vyprávění samotné, ba ho dokonce oslavuje, a podobně pracuje i s pojetím nicoty.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pět ročních období. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

lulucinax
13.02.2024 3 z 5

Další kniha z Edice Tvář a u této jsem si nepřečetla anotaci a byla jsem dost překvapená. Začátek knihy byl hodně silný, až jsem z něj pocítila úzkost a nechtělo se mi číst dál. Ale protože čas všechno zahojí, muselo to být už jen lepší. A taky, že bylo. Kniha se mi četla dobře a byla čtivá. Co mi ale trochu vadilo, a je to jen můj problém, tak to byly “sny hlavního hrdiny. No zkrátka fantasy, kterému se spíš vyhýbám.
Také na mě působilo poněkud nevěrohodně, že si hlavní hrdina s dalším krokem buď přesně věděl rady, i když to nedávalo smysl a nebo naopak vůbec nevěděl, když to bylo evidentní. Navíc jsem si k němu nevytvořila vztah.
Celkově mi tento příběh úplně nesedl, ale na další knihy autora se těším.

fruitbueno
05.02.2024 4 z 5

Mám velice smíšené pocity, které udává poměrně nešťastná formální stránka románu. Dějová linka z přítomnosti, chcete-li ta reálná, je dle mého názoru necitlivě narušována snovou rovinou. Ta text tříští, rozbíjí, a mě osobně velmi zklamala. Je to velká škoda, protože námět jako takový má obrovský potenciál. I proto hvězda navíc, za poselství o tom, že je třeba vyrovnat se s odchodem či odchazením blízkých.


hzd
26.10.2022 3 z 5

Tak nevím. Nejdříve se mi knížka moc líbila, ke konci už mě ale nebavila, hlavně říše fantazie. Mám takové rozporuplné pocity.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pět ročních období v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených8x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst79x
v Chci si koupit10x