Legenda o Podkinovi Jednouchom přehled

Legenda o Podkinovi Jednouchom https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389257/bmid_legenda-o-podkinovi-jednouchom-Psp-389257.jpg 5 38 38

V dávnych časoch boli králiky maličké ustráchané zvieratká a bývali v obyčajných dierach a tuneloch. Odvtedy sa však králičie nory rozrástli na celé dediny a mestečká ukryté pod zemou. Podkin, syn náčelníka Munbury, nie je žiadny hrdina a na deň, keď sa bude musieť postaviť na čelo kolónie, nechce ani pomyslieť. Väčšinu času preleňoší, podpichuje svoju staršiu sestru Paz a hrá sa s bračekom Pukom. Keď Munbury prepadnú krvilační Gormovia, súrodencom sa podarí ujsť. Život si zachránia, no nebezpečenstvo číha na každom kroku. Podkin vie, že musí ochrániť brata a sestru a v boji proti strašnému nepriateľovi vyrastie z lenivca a ľahtikára vodca.... celý text

Dobrodružné Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Legend of Podkin One-Ear , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda o Podkinovi Jednouchom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Zuzvil
05.05.2024 5 z 5

Jůůů, to byla jízda. U této (primárně dětské) knížky jsem měla dva prvotní pocity: že mi svým způsobem a stylem připomíná Středozem a Pána prstenů a druhý pocit byl, že bych chtěl vidět Podkina zfilmovaného, protože by to bylo určitě skvělé. Během četby se nabalovaly další pocity, třeba nadšení, že autor vymyslel tak skvělý svět a že bych jako mládežník byla ještě více nadšená (i když jsem i teď jako dospělák). Jsem moc ráda, že takové knížky vznikají a těším se na další díl. Také musím zmínit ilustrace, které jsou také velmi zdařilé. K přečtení rozhodně doporučuji a jsem ráda, že jsem podpořila vydání i třetího dílu (aniž bych v té době četla první), protože jsem věřila, že to bude skvělé. Teď už vím, že je to skvělé.

KikiBookSpirit
21.06.2023 5 z 5

To byla jízda! Pro děti, kteří v budoucnu budou milovníky Hobita a Pána prstenů. A pak třeba i pro nás dospělé milovníky Tolkiena :)


broskev28
10.04.2022 4 z 5

Od časů, kdy jsem se svými dětmi sledovala animovaný seriál Daleká cesta za domovem (který je pro dětskou duši mnohem přijatelnější a stravitelnější nežli kniha téhož názvu), mám pro králíky slabost. Takže příběh Jednoouška mě nemohl minout a já jsem knihu zhltla na posezení. Nedám jí pět hvězdiček, ale to jen proto, abych mohla zvýšit hodnocení v dalších dílech, kterých se - jak pevně doufám - dočkáme i v češtině.
Závěr prvního dílu byl skvělý, a navíc, podobně jako ostatní, musím zmínit ty úžasné ilustrace. Teď jen nalákat na knihu samostatné šikovné malé čtenáře . . .

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Legenda o Podkinovi Jednouchom v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených5x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x