Pět minut před večeří přehled

Pět minut před večeří https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82939/pet-minut-pred-veceri-82939.jpg 4 50 50

Malá Babeta miluje tatínkova vyprávění, a tak pět minut před večeří patří jen jim dvěma. A protože maminčiných pět minut se pokaždé trochu protáhne, holčička se dozví celý svůj příběh – o tom, jak se rodiče seznámili a jak se narodilo miminko Babeta, které však svět kolem sebe nevidělo. Babeta během tatínkova vyprávění znovu zažívá, jak hrozivý a přitom fantastický může být svět slepého dítěte a jak ho svou osobností a fantazií dotváří. Vosy se stávají obrovskými příšerami s velikými zuby, dešťové kapky mají krátké košilky a nahé zadečky, v dopisních schránkách dřímají draci s ostrými zuby. Babetin příběh by byl možná trochu smutný, kdyby nebyl vyprávěn bez sentimentu, s humorem a kdyby neměl ten nejšťastnější konec. (www.ivaprochazkova.com)... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pět minut před večeří. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

mataaskorice
06.01.2022 5 z 5

Trošku netradiční dětská jednohubka, kdy si malá Babeta a její tatínek krátí chvilku čekání na večeři vyprávěním o historii jejich rodiny. Z hovoru vyplynou hned dvě závažná témata, a to život s hendikepem a to, že tatínkem může být i tatínek náhradní. Obě témata jsou podána citlivě, dokonce s humorem. Navíc poselství, které text předává, byť se týká obtížných situací, je pozitivní. Tatínek je pro Babetu zkrátka tatínkem a vnímání světa nevidomého je plné fantazie a představivosti.

ThrisaManx
31.12.2020

Má druhá kniha od Ivy Procházkové mě nezaujala tolik jako Eliáš a babička z vajíčka, přesto byla nádherná. Takové laskavé, i když možná maličko smutné vyprávění tatínka Babetě, jo, chytlo mě to za srdce. Je to taková jednohubka, přesto se v ní skrývá velký příběh. O rodině, vztazích, o tom, že lidé nemusí mít stejnou krev, aby spolu tvořili rodinu. O nemoci a hendikepu. Četla jsem to až jako dospělá a věřím, že příběh dokáže zaujmout čtenáře každého věku.


Makyyy
09.07.2019 5 z 5

Krásně napsaný příběh.Určitě jsem nečetla jen jedenkrát.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pět minut před večeří v seznamech

v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x