Pěšky na Aldebaran přehled

Pěšky na Aldebaran
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517368/bmid_pesky-na-aldebaran-o1n-517368.jpg 4 59 59

JSEM SÁM. MÁM STRACH. VE TMĚ ČÍHÁ NĚCO STRAŠLIVÉHO. Jmenuji se Gary Rendell. Jsem astronaut. Když se mě jako kluka ptali, čím chci být, až vyrostu, odpovídal jsem: "Astronautem, prosím!" Snil jsem o tom, že se stanu astronautem, studoval a pracoval jsem jako astronaut. Když sonda zkoumající Oortův oblak našla podivnou mimozemskou skálu a byl vyslán mezinárodní tým vědců, aby tu záhadu letěl odhalit, stal jsem se členem posádky. Myslel jsem si, jakou mám kliku. Měl jsem ještě větší kliku, když došlo ke katastrofě, náš tým se rozdělil a zabloudil v nekonečných chladných tunelech. Já jsem nějak přežil. Teď jsem ztracený, sám a vyděšený, a ve tmě číhá něco strašlivého. Mám kliku. Takovou. Nehoráznou. Kliku.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Planeta9
Originální název:

Walking to Aldebaran , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pěšky na Aldebaran. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Finn69
27.05.2024 4 z 5

Tohle mě bavilo určitě víc, než Střepy Země, škoda že to bylo tak krátké. Tchaikovsky do téhle knížky dokázal dostat ten správný poměr děsu a černého humoru, takže ačkoliv jde vlastně o horror, zjišťujete často, že se výborně bavíte. A to přesto, že se pohybujete v temných útrobách záhadných Krypt plných nástrah a mimozemských oblud.
No, Gary se nejspíš tak nebavil. Mimochodem, taky jste si vzpomněli na Lovecraftova Vyvržence?

Alfimaster
26.05.2024 5 z 5

Veľmi príjemná jednohubka. Uzavretá, trocha psychedelická, hodne mi pripomínala atmosférou neznáma a nepochopiteľnosti Piknik pri ceste.
Astronaut skúma neznámy artefakt v slnečnej sústave a zdá sa, že artefakt skúma aj jeho. Nechcem písať viac, lebo objavovanie tohto príbehu je mimoriadne odmeňujúce. Odporúčam.


Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Výborná sci-fi jednohubka mě velmi příjemně překvapila. Připadalo mi to jako takový mix Vesmírné odyssey, Rámy a Marťana.
Téma průzkumu mimozemskych artefaktů mám velmi rád a tady navíc autor dokazuje svou úžasnou fantazii při popisu různých druhů mimozemšťanů. Části týkající se celé expedice, jejího vzniku a historie nálezu Artefaktu mě bavily asi nejvíc a připadaly mi až tragikomicky uvěřitelné.
Přes všechnu chválu bych asi preferoval, kdyby byla kniha psaná časově lineárně a nestřídala po většinu obsahuje dvě roviny. Ačkoliv co vlastně jsou pro Artefakt časové roviny ? Nic, co by mělo význam, přesto by se mi asi kniha četla lépe. Taky jsem se moc nepotkal s humorem, kterého sice nebylo mnoho, ale většinou mi nesedl.
Celkově dávám 4* a rozhodně to bylo blíž k pěti, než ke třem. Tchaikovsky přesvědčil, že je dobrý autor a určitě jsem s ním neskončil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)

16.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pěšky na Aldebaran v seznamech

v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených2x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit28x

Autorovy další knížky

Adrian Tchaikovsky (p)
britská, 1972
2018  80%Děti času
2020  82%Klec duší
2010  84%Impérium černé a zlaté
2022  89%Střepy Země
2020  86%Psí vojáci