Pěší vandr po lesích a lidech přehled

Pěší vandr po lesích a lidech https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62042/pesi-vandr-po-lesich-a-lidech-62042.jpg 5 7 7

Osudy muzikantů a příznivců trampské muziky, kteří do svého životního stylu zahrnuli romantiku táborových ohňů, potlachů a osad, se staly námětem zcela originální povídkové knihy. Autorka s nesmírnou vnímavostí a pochopením zachytila prchavé momenty, kdy hudba ovlivní člověka a v dramatických bodech jeho života mu pomůže v jeho další cestě. Kapely známé (jako třeba K. T. O.) i méně známí muzikanti se nám tak představí z lidské stránky, která citlivého čtenáře zasáhne svou hloubkou a intenzitou. Součástí knihy jsou i notové materiály a texty nejznámějších trampských písní a originální fotografie netypických „hrdinů“ jednotlivých povídek. Kniha se nese v duchu toho nejlepšího z Oty Pavla. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pěší vandr po lesích a lidech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

tami1
20.12.2022 4 z 5

Skvělý úlovek z knihobudky!

I když nepatřím ke generaci trampů, touto knihou na mě dýchla nostalgie zpívání u táboráků. Autorka svými povídkami mistrně přibližuje snovou atmosféru zašlých časů, ztracených přátel a pospolitosti. Pravda, o těch vandrech se moc nedozvíte, zato strávíte spoustu času v trampských osadách a hospůdkách.

Makaja
14.11.2021 5 z 5

Jako návrat domů, mezi své. Neumím jinak popsat, jak na mě ta kniha zapůsobila. Ale doporučuji všem, i těm trampingem nepolíbeným.


RMarkéta
02.04.2018 5 z 5

Příjemné počtení. Taková hezká vzpomínková knížka, která se dá přečíst za jedno odpoledne. Ten kraj okolo řeky Vltavy, který paní autorka zmiňuje, mám prošlapaný pešky i na kole. Léta letoucí jsme měli chatu na Hradišťku. Při čtení jsem měla pocit, že sedím s partou přátel na pivu a já poslouchám jejich vyprávění. Takové sedánky mám ráda. Kniha je doplněna o řadu fotek, básniček a samozřejmě písniček včetně not. Kniha akorát do ruky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pěší vandr po lesích a lidech v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Daniela Vacková
česká, 1954
2009  91%Pěší vandr po lesích a lidech
2011  91%Jedna bosá, druhá neobutá
2013  70%Padesátka s překážkami