Pes z Rowanu přehled

Pes z Rowanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191640/bmid_tajomny-gobelin-1-pes-z-rowanu-eAy-191640.jpg 4 175 175

Na stene v chicagskej galérii visí vyblednutý nástenný koberec. Pýtate sa, aké tajomstvo už len môže ukrývať kus starej tkaniny? Verte alebo nie, nie je to len obyčajný koberec - je to keltský gobelín a najzaujímavejšie na ňom je, že ho vidí iba Max McDaniels. Len jemu vyjaví svoje tajomstvo a dovedie ho do Rowanskej akadémie, školy pre deti so zvláštnymi schopnosťami. Nový život však nebude len zábava s fantastickými tvormi a vzrušujúce výskumy v jeho vlastnom observatóriu v kaštieli pri mori. Max sa ocitne uprostred pradávneho zápasu dobra so zlom. Na to, aby prežil, bude potrebovať tajuplnú sieť agentov, silu starej mystiky, mimoriadny talent svojho spolubývajúceho, ale aj desivú moc, ktorá sa v ňom prebúdza. Začítajte sa do prvej časti úžasného príbehu, ktorý v sebe spája predstavivosť, vedeckú fantastiku, mytológiu i folklór.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

The Tapestry, Book One: The Hound of Rowan , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pes z Rowanu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

natalie.carsen
08.02.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla když mi bylo nějakých 12 let a do teď na ni vzpomínám jako na knihu, díky které jsem se absolutně zamilovala do čtení. Byl to takový můj Harry Potter, prostě kniha na kterou se těšíte, když sedíte jako malé dítko ve škole a chcete vědět jak to teda dopadne :) byla to pro mě naprostá magie, zůstávala jsem kvůli ní dlouho do noci vzhůru a četla a četla.. teď pracuji v knihovně a když jsem ji rovnala zpět do police, tak mi to nedalo a na chvíli jsem si ji otevřela a zase mě to vtáhlo! Takže doporučuju i starším čtenářům, pokud vám nevadí, že je to trochu jednodušeji napsané a jsou tam krásné ilustrace, dejte ji šanci :)

Stázka007
08.08.2022 5 z 5

Velice hezká knížka, ale ty ilustrace nádhera.


Hanncha
06.05.2022 5 z 5

Někomu, kdo četl jako první Harryho Pottera, může připadat, že je to prachsprostá kopie kouzelníckého světa. To ale po pár stránkách opadne.

Příběh má zajímavý nápad, je skvěle propracovaný a hlavně čtivý. Celou sérii jsem zhltla jedním dechem i když pravda, do třetího dílu jsem se musela trochu nutit.
Ale první (a druhý díl) je skvělý a rozhodně bych tímto chtěla pozvat čtenáře, které nenadchly Bradavice, do síní a prostorů Rowanské akademie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pes z Rowanu v seznamech

v Přečtených267x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených29x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech6x

Autorovy další knížky

Henry H. Neff
americká, 1973
2008  85%Probuzení Astarotha
2011  90%Nadvláda démonů
2009  89%Na pokraji zkázy