Moře nestvůr přehled

Moře nestvůr https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31011/bmid_more-nestvur-cEL-31011.jpg 4 1916 1916

Percy Jackson série

< 2. díl >

Percy Jackson už si zvykl na to, že není jen tak obyčejný kluk z New Yorku – jako syn boha moří Poseidóna patří do dvou světů, lidského i mytologického, kde se to hemží záludnými a krvelačnými nestvůrami. A spousta těch příšer, které dřív znal jenom ze starých řeckých pověstí, mu teď usiluje o život… Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho sesype celá lavina problémů – hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover se dostane do problémů a Táboru Polokrevných hrozí zničení. A tak se Percy a jeho přátelé vydávají na další nebezpečnou výpravu…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Sea of Monsters , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moře nestvůr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (167)

Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Druhý díl ze série a opět příběh nezklamal. Četlo se to velice dobře, stránky ubíhaly tak rychle, že jsem během skoro dvou dnů byla na konci knihy a nutí mě to přečíst další díl abych zjistila jaký bude další rok Percyho Jacksona a jaké nástrahy ho opět čekají. Tento příběh mě fakt baví a určitě vřele doporučuji. A já vím, jsem s těmi 5 hvězdičkami otravná, ale nemám co vytknout.

Grohlinka
05.01.2024 4 z 5

Jako jedné z mála se mi Moře nestvůr líbilo víc než Zloděj blesku. Příběhy inspirované řeckou mytlogií jsou zde více vysvětleny a to vzhledem k tomu, pro koho jsou knihy určeny považuji za velice důležité.

Moc se mi líbila linka s Tysonem, konec, který nutí ihned pokračovat dalším dílem, fajn humor a narážky určené i dospělým čtenářům, poučení, no zkrátka fajn to bylo, moc fajn.


ArrowM
27.12.2023 5 z 5

Možná jsem to mohl napsat už k recenzi na první knihu série, ale mé čtení vlastně všech knich série probíhalo tak, že jsem seděl opřený o futra dveří vedle rozpálených kamen a smál jsem se na celé kolo. Kniha - všechny knihy série - má za mě skvěle pojatý humor, který je však dobře vyvážený s vážnějšími motivy, a to, alespoň za mě, velmi organickým, přirozeným způsobem, díky kterému jsem si tuhle i další knihy užil v plné víši, aniž bych ignoroval vážnější zápletky nebo mi humor připadal naprosto nemístný. Moře Nestvůr je možná krapánek slabší než jednička, ale u týhle série nejsem úplně objektivní, takže to bude zase pět hvězd.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Instinkt, Dům tisíce šepotů (32. týden)

06.08.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moře nestvůr v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených3 264x
ve Čtenářské výzvě125x
v Doporučených257x
v Knihotéce691x
v Chystám se číst248x
v Chci si koupit82x
v dalších seznamech17x