Pepánek nezdara přehled

Pepánek nezdara https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295809/bmid_pepanek-nezdara-aLG-295809.jpg 4 33 33

Kdysi velmi čtený román o chlapci, který je "hotovým vtělením toho, jaký by kluk sice být nemusel, ale jaký už zpravidla je: nezdara", také o jeho mladším bratru a jejich vesnických kamarádech. Kniha,jejíž děj se odehrává před osmdesáti lety, je napsána s porozuměním pro dětský svět na pozadí důvě..

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pepánek nezdara. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

RADOST
26.11.2020 4 z 5

Knihu dostal v padesátých letech můj bratr Pepek, dle rodičů věrný odraz nezdárného knižního hrdiny. Někdy z ní rodiče předčítali nejen nám, ale i návštěvám. Autor zřejmě nenapsal pokračování z pozdějších Pepánkových let. Škoda, náš Pepek mohl poskytnout bohatou inspiraci.

Damato
16.08.2019 5 z 5

Knihu koupil před mnoha a mnoha lety tatínek, když jsem se měla narodit - stejně jako flintu, ručně dělaný prak a mnoho a mnoho dalších klukovských propriet, které se mně, holce vyrůstající s partou kluku u paneláku náramně hodila- Na tuhle knihu jsem si vzpomněla, když jsem nedávno šmejdila u našich na půdě a jako babička - čekatelka s duší naplněnou touhou po svém prvním vnoučeti jsem se dala do hledání téhle knihy. A hned na zemi, na půdě sedě vedle staré knihovny jsem se pustila do čtení. Nádherné vyprávění o klukovi, takovém, jaký má být. Citlivý, dravý dareba.


babicka_amalka
16.02.2017 5 z 5

velmi oblíbená knížka - tedy pro mě; a jako městské dítě (navíc jen "pražskou" babičkou) jsem jim velmi záviděla vesnická dobrodružství, které jsme my děti ve městě takhle prožít nemohly ;-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pepánek nezdara v seznamech

v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x