Peklo jménem Rakká přehled

Peklo jménem Rakká
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323001/mid_peklo-rakka-v-zajeti-islamskeho-sta-J1E-323001.jpg 3 39 39

V zajetí Islamského státu. Zpověď ženy, jež uprchla z novodobého otroctví. Skutečný příběh ženy, které se podařilo uprchnout z bašty islamistů v syrském městě Rakká. Jde o upřímnou a místy až šokující zpověď, psanou formou deníku, jež zachycuje veškeré dění i nejniternější pocity hlavní hrdinky. Sophie Kasiki, původem z Konga, se přestěhovala do Francie po smrti matky už v devíti letech a ve své nové vlasti působila jako sociální pracovnice. Souhrou okolností se seznámila s mladými radikálními islamisty, kteří ji dokázali ovlivnit natolik, že Sophie konvertovala k islámu a posléze učinila osudové rozhodnutí – opustila rodinu a vyrazila přímo do srdce islámského státu. Jak strašná to byla chyba, zjistí ihned po svém příjezdu........ celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peklo jménem Rakká. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

hnusák
30.08.2022 3 z 5

Takhle do toho spadnou vlastní naivitou a ještě do osidel Islámského státu, no potěš pánbůh... To měla holka ještě z prdele kliku, že se z toho vymotala.

Mianna
07.09.2021 3 z 5

Zajímavé téma. Příběh o jedné naivní sociální pracovnici, která si myslí, že je pavouk, přitom je jen loutka na provázcích. Chtělo by se říct, kačena jedna. Za mě fakt síla. Myslím, že autorka dodnes sama nechápe, jak ji mohli tři kluci tak zblbnout. Nechápu to ani já jako čtenář. A to vlastně dělá celou její zkušenost a kulturu lákání nových dušiček do země zaslíbené ještě strašidelnější.
Hvězdy dolů za překlad a překlepy. Vzhledem k tomu, že se o problematiku zajímám a mám dost načteno, nemůžu dát víc než tři. Už jsem četla i větší pecky. Za přečtení ale kniha rozhodně stojí.


LildaD
01.06.2021 3 z 5

Téma knihy je rozhodně zajímavé a k zamyšlení. Zpracování se bohužel už tolik nepovedlo, po dočtení jsem měla pocit, že tomu něco chybí. Možná by to chtělo trochu více rozepsat, příběh by snesl pár desítek stran navíc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Peklo jménem Rakká v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x