Pavilón žien přehled

Pavilón žien
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365003/bmid_pavilon-zien-Enk-365003.JPG 4 39 39

Román zaoberajúci sa problematikou žien v Číne...

Literatura světová Romány
Vydáno: , Svojeť
Originální název:

Pavilon of women , 1940


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pavilón žien. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Asterixxka
13.05.2024 5 z 5

Jak je tu níže zmíněno, jde o takový předvoj knih o uvědomění a duševním vývoji. Čtivá i bez nějaké strhující dějové linky, spíše k zamyšlení. Mně se naopak líbila druhá část knihy a právě “přeměna paní Wu. Lidé, kteří dojdou k uvědomění se skutečně ze dne na den mohou chovat zcela jinak, ptž když jednou prozřou, nemůžou už žít jinak. Kniha mě chytla za srdce a i přes skryté prvky feminismu, které nejsou nijak přehnané, doporučuji všem, kdo se zamýšlí nad smyslem života, bytí, lásky a vůbec celého světa.

Zorka
22.02.2021 4 z 5

První polovina knihy se mi velmi líbila. Žasla jsem nad postoji paní Wu, i když pro mě byly jen těžko pochopitelné a akceptovatelné. Druhá polovina knihy už mě tolik neoslovila, proměna paní Wu mi připadala až příliš nadsazená a neuvěřitelná. Rozhodně je to ale příběh, který nutí člověk zamyslet se nad tím, do jaké míry myslí na sebe a do jaké míry se obětuje pro ostatní. A zda v dobré víře, že koná dobré, ve skutečnosti okolí neubližuje.


RADOST
21.12.2020 4 z 5

Zajímavá a obohacující kniha, stará již 70 let a přesto svěží svými myšlenkami. Je to moudrá kniha. Kniha o moudrosti. Kniha, ke které se lze neustále vracet a znovu si spolu s paní Wu klást otázky o lásce, manželství, smyslu života. Chtěla jsem se více dozvědět o Číně. Dozvěděla jsem se navíc mnohé o lidské duši, o souznění s tělem, o odlišnosti každého jedince.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pavilón žien v seznamech

v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených7x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech4x